- Pentru început preparați siropul de anason.
- Plasați într-un vas zahărul, zeama de lămâie, anasonul și apa.
- Amestecați-le și plasați vasul pe sursa de foc, amestecând constant până când zahărul se dizolvă.
- Măriți flacăra și lăsați să fiarbă pentru 6-8 minute, până când obțineți consistența unui sirop subțire.
- Lăsați-l deoparte să se răcească.
- Curățați fructele litchi, îndepărtând coaja și sâmburii.
- Curățați mango și feliați-l, la fel și fructul dragon, iar fructele persimmon tăiați-le în sferturi.
- Aranjați frumos fructele pe un platou și stropiți-le cu siropul de anason.
- Lăsați vasul la rece pentru 30 de minute înainte de a fi servită.
- Decorați cu frunze de mentă și presărați coriandru.
- Serviți salata rece.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 200 g litchi
- 1 mango mare
- 1 dragon fruct
- 2 fructe persimom
Pentru sirop:
- 75 g zahăr tos
- zeama de la 1 lămâie
- 2 fructe anason
- 150 ml apă
Pentru ornat:
- câteva frunze de mentă
- 1 mână coriandru
Un astfel de desert nu poate fi refuzat!
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu