Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de fructe exotica cu sirop de anason
Aperitive, salate, sosuri

Salata de fructe exotica cu sirop de anason

  1. Pentru început preparați siropul de anason.
  2. Plasați într-un vas zahărul, zeama de lămâie, anasonul și apa. 
  3. Amestecați-le și plasați vasul pe sursa de foc, amestecând constant până când zahărul se dizolvă.
  4. Măriți flacăra și lăsați să fiarbă pentru 6-8 minute, până când obțineți consistența unui sirop subțire.
  5. Lăsați-l deoparte să se răcească.
  6. Curățați fructele litchi, îndepărtând coaja și sâmburii.
  7. Curățați mango și feliați-l, la fel și fructul dragon, iar fructele persimmon tăiați-le în sferturi.
  8. Aranjați frumos fructele pe un platou și stropiți-le cu siropul de anason. 
  9. Lăsați vasul la rece pentru 30 de minute înainte de a fi servită.
  10. Decorați cu frunze de mentă și presărați coriandru. 
  11. Serviți salata rece.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_de_fructe_cu__anason.jpg

  • 200 g litchi
  • 1 mango mare
  • 1 dragon fruct
  • 2 fructe persimom

Pentru sirop:

  • 75 g zahăr tos
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 fructe anason
  • 150 ml apă

Pentru ornat:

  • câteva frunze de mentă
  • 1 mână coriandru

 

Un astfel de desert nu poate fi refuzat!
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.