Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de kale cu capsune
Aperitive, salate, sosuri

Salata de kale cu capsune

Foto
Thinkstock/ getty images
O combinație deosebită între textura frunzelor de kale și gustul dulce al căpșunelor.
salata_de_kale_cu_capsune.jpg

Dificultate: ușor

timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 226 g varză kale 
  • 220 g căpșune, feliate
  • 4-5 ridichi feliate 
  • 50 g brânză capră

  Pentru dressing: 

  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri suc lămâie
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 1 1/2 lingurițe miere 
  • sare
  • piper măcinat

  Modalitate de preparare:

  1. Pentru început preparați dressingul amestecând uleiul de măsline, sucul de lămâie, muștarul Dijon, mierea de albine și un praf de sare și piper măcinat.
  2. Amestecați pentru a emulsiona și potriviți gustul cu sare.
  3. Pregătiți frunzele de kale eliminând partea fibroasă.
  4. Spălați frunzele și tocați-le mărunt.
  5. Adăugați un praf de sare și masați-le până când acestea încep să își schimbe culoarea și să emane parfum.
  6. Turnați dressingul peste salată și amestecați pentru a combina aromele.
  7. Adăugați căpșunele și ridichile și presărați brânza de capră.
  8. Lăsați salata la rece pentru 15 minute pentru a combina toate aromele.
  9. Serviți ca atare sau ca garnitură.

 

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE