Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de kale cu oua
Aperitive, salate, sosuri

Salata de kale cu oua

  1. Fierbeți ouăle, plasând un vas cu apă pe foc, iar când aceasta atinge punctul de fierbere, scufundați ouăle, lăsați focul la mic și fierbeți pentru 10 minute.
  2. Când sunt fierte, pregătiți un vas cu apă rece și cuburi de gheața și scufundați ouăle pentru câteva secunde până se răcesc. Curățați ouăle.
  3. Spălați frunzele de kale și îndepărtați partea fibroasă.
  4. Feliați frunzele în felii subțiri și lăsați-le într-un bol de salată.
  5. Acoperiți-le cu prosop de bucătărie și ștergeți-le pentru a elimina excesul de apă.
  6. Tocați mărunt fileurile de anșoa și cățelul de usturoi.
  7. Mărunțiți-le și amestecați-le până obțineți o pastă.
  8. Bateți gălbenușurile și zeama de lămâie și muștarul Dijon.
  9. Adăugați amestecul peste pasta de anșoa.
  10. Încet și amestecând continuu adăugați uleiul, pentru a obține o pastă groasă.
  11. La final adăugați parmezanul și condimentați cu sare și piper după gust.
  12. Turnați acest dressing peste kale și serviți cu ouă fierte. 
  13. Opțional se poate adăuga parmezan ras. 

  Credit Foto: Fotolia/ azurita

Poza principala

salata_de_kale_cu_oua_fierte.jpg

  • 2 ouă mari
  • 2 buchete kale
  • 2 fileuri anșoa
  • 1 cățel usturoi
  • 3 gălenușuri de ou 
  • 2 linguri suc lămâie
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 5-6 linguri ulei canola
  • un strop sos Worcestershire, opțional 
  • 1 lingură parmezan ras
  • sare
  • piper măcinat
Una din cele mai sănătoase salate are la bază varză kale, iar această rețetă este ideală pentru masa de prânz.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.