- Fierbeți ouăle, plasând un vas cu apă pe foc, iar când aceasta atinge punctul de fierbere, scufundați ouăle, lăsați focul la mic și fierbeți pentru 10 minute.
- Când sunt fierte, pregătiți un vas cu apă rece și cuburi de gheața și scufundați ouăle pentru câteva secunde până se răcesc. Curățați ouăle.
- Spălați frunzele de kale și îndepărtați partea fibroasă.
- Feliați frunzele în felii subțiri și lăsați-le într-un bol de salată.
- Acoperiți-le cu prosop de bucătărie și ștergeți-le pentru a elimina excesul de apă.
- Tocați mărunt fileurile de anșoa și cățelul de usturoi.
- Mărunțiți-le și amestecați-le până obțineți o pastă.
- Bateți gălbenușurile și zeama de lămâie și muștarul Dijon.
- Adăugați amestecul peste pasta de anșoa.
- Încet și amestecând continuu adăugați uleiul, pentru a obține o pastă groasă.
- La final adăugați parmezanul și condimentați cu sare și piper după gust.
- Turnați acest dressing peste kale și serviți cu ouă fierte.
- Opțional se poate adăuga parmezan ras.
Credit Foto: Fotolia/ azurita
Poza principala
- 2 ouă mari
- 2 buchete kale
- 2 fileuri anșoa
- 1 cățel usturoi
- 3 gălenușuri de ou
- 2 linguri suc lămâie
- 1 lingură muștar Dijon
- 5-6 linguri ulei canola
- un strop sos Worcestershire, opțional
- 1 lingură parmezan ras
- sare
- piper măcinat
Una din cele mai sănătoase salate are la bază varză kale, iar această rețetă este ideală pentru masa de prânz.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu