Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de kale cu quinoa si pesto
Aperitive, salate, sosuri

Salata de kale cu quinoa si pesto

Foto
Thinkstock/ getty images
salata_de_kale_cu_quinoa_si_cocos.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid:

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 180 g quinoa
  • 230 ml lapte de cocos
  • 1 buchet varză kale
  • 1/2 ceapă rosie tocată
  • 2-3 linguri fulgi de cocos

Pesto cu coriandru:

  • 2 cești coriandru
  • 60 g caju
  • 4 căței usturoi
  • 80 ml ulei măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • sucul de la jumătate de limetă
  • fulgi de chili, opțional

Modalitate de preparare:

  1. Într-o oală combinați laptele de cocos cu 180 ml apă filtrată și aduceți în punctul de fierbere.
  2. Adăugați quinoa și fierbeți la foc mic pentru 15-17 minute.
  3. Eliminați de pe sursa de foc când a absorbit toată apa, adăugați ceapa roșie și amestecați cu o furculiță.
  4. Acoperiți cu un capac și lăsați-o deoparte.
  5. Combinați coriandru, caju și usturoi într-un blender și pulsați adăugând câte puțin din uleiul de măsline.
  6. Adăugați sare, piper, suc de lămâie și fulgi de chili.
  7. Spălați frunzele de kale și eliminați partea fibroasă.
  8. Combinați quinoa cu pesto și frunzele de kale tocate. Amestecați cu o lingură pentru a se distribui aromele.
  9. Într-o tigaie gătiți fulgii de cocos până devin aurii.
  10. Serviți quinoa decorată cu fulgi de cocos.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.