1. Fierbe fasolea în apă cu sare. Schimbă apa de cel puțin trei ori. Spală bine dovleceii și ardeii și taie-i în cubulețe. Separat, opărește roșiile, decojește-le și taie-le în sferturi. Curăță ceapa și tai-o julien. Amestecă bine legumele și pune-le pe foc împreună cu uleiul, oțetul și ketchup-ul.
2. Lasă să fiarbă până când se înmoaie. Adaugă zahărul și boabele de fasole fierte separat. Mai lasă pe foc câteva minute, după care umple borcanele pregătite.
3. Așază borcanele cu salata de legume si fasole într-o tavă și sterilizează-le la 80 °C timp de 30 de minute.
credit foto: Photoland/Profimedia
Poza principala
Galerie foto
500 g fasole albă
1 kg dovlecei
1 kg ardei gras
1 kg ceapă
1 kg roșii
250 ml ketchup
200 ml ulei
200 ml oțet
100 g de zahăr
O salată inedită, potrivită în zilele reci de toamnă sau iarnă.
Facebook Comments
Adaugă comentariu