Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de linte cu branza de capra
Aperitive, salate, sosuri

Salata de linte cu branza de capra

Foto
Thinkstock/ getty images
Dacă ești în pană de idei în ceea ce privește lintea, află că această salată este potrivită pentru orice moment al zilei.
salata_de_linte_cu_branza_de_capra.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare : rapid

Porții: 4

Ingrediente: 

  • 1 cană linte neagră
  • 100 g roșii cherry
  • 1 roșie
  • 250 g brânză capră
  • 2 căței usturoi
  • 1 mână busuioc
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 80 ml ulei măsline
  • sare
  • pipe măcinat

  Modalitate de preparare: 

  1. Fierbeți 1 parte de linte la 5 de apă. ( 5 căni de apă ) 
  2. Din momentul în care apa atinge punctul de fierbere mențineți lintea până când aceasta se înmoaie.
  3. Este foarte important ca lintea să nu fie prea moale.
  4. Când aceasta este gata, în aproximativ 20 de minute, scurgeți-o și clătiți-o sub jet de apă rece.
  5. Tăiați roșiile cherry în jumătate și roșia în cuburi mici.
  6. Într-un bol amestecați uleiul de măsline împreună cu sucul de lămâie, jumătate din cantitatea de bucuios tocat mărunt și muștarul Dijon. 
  7. Adăugați cățeii de usturoi pasați cu un praf de sare și piper.
  8. Amestecați într-un bol lintea cu roșiile.
  9. Turnați deasupra dressingul preparat.
  10. Ornați cu brânză de capră și restul frunzelor de busuioc. 
  11. Serviți ca atare. 

  

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE