Foto
Thinkstock/ getty images
Dacă ești în pană de idei în ceea ce privește lintea, află că această salată este potrivită pentru orice moment al zilei.

Dificultate: ușor
Timp de preparare : rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 cană linte neagră
- 100 g roșii cherry
- 1 roșie
- 250 g brânză capră
- 2 căței usturoi
- 1 mână busuioc
- 1 lămâie
- 1 linguriță muștar Dijon
- 80 ml ulei măsline
- sare
- pipe măcinat
Modalitate de preparare:
- Fierbeți 1 parte de linte la 5 de apă. ( 5 căni de apă )
- Din momentul în care apa atinge punctul de fierbere mențineți lintea până când aceasta se înmoaie.
- Este foarte important ca lintea să nu fie prea moale.
- Când aceasta este gata, în aproximativ 20 de minute, scurgeți-o și clătiți-o sub jet de apă rece.
- Tăiați roșiile cherry în jumătate și roșia în cuburi mici.
- Într-un bol amestecați uleiul de măsline împreună cu sucul de lămâie, jumătate din cantitatea de bucuios tocat mărunt și muștarul Dijon.
- Adăugați cățeii de usturoi pasați cu un praf de sare și piper.
- Amestecați într-un bol lintea cu roșiile.
- Turnați deasupra dressingul preparat.
- Ornați cu brânză de capră și restul frunzelor de busuioc.
- Serviți ca atare.
Facebook Comments
Adaugă comentariu