- Plasați lintea într-o oală și acoperiți-o cu apă.
- Adăugați crenguța cu rozmarin și foaia de dafin.
- Aduceți în punctul de fierbere și lăsați-o pentru 40-50 de minute, până când se înmoaie lintea.
- Când este gata îndepărtați oala de pe sursa de foc și lăsați lintea să se răcească.
- Scurgeți lintea, păstrând câteva linguri de apa. Eliminați rozmarinul și dafinul.
- Tăiați cartofii în cuburi.
- Curățați roșiile și scoateți cotoarele, iar pulpa tăiați-o în cuburi.
- Treceți usturoiul prin presă.
- Combinați usturoiul cu oțetul, zeama de lămâie, uleiul de măsline și 2-3 linguri de la apa în care a fiert lintea.
- Condimentați cu sare, piper, cumin și coajă rasă de lămâie.
- Amestecați energic până când sarea se dizolvă.
- Turnați vinegreta peste cartofi, linte și roșii. Acoperiți vasul cu folie și lăsați la rece pentru 1 oră.
- Tocați frunzele de pătrunjel mărunt, iar cepele în rondele fine.
- Încingeți uleiul într-o tigaie și rumeniți inelele de ceapă. Potriviți gustul cu sare și piper.
- Adăugați pătrunjelul peste salată și gustați pentru a completa cu oțet.
- Distribuiți salata în boluri și presărați deasupra inele de ceapă crocante.
- Serviți ca atare sau ca și garnitură.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 400 g boabe de linte
- 1 crenguță rozmarin
- 1 frunză dafin
- 3 cartofi fierți
- 2 roșii
- 1 cățel usturoi
- 2 linguri oțet din vin roșu
- 1 lingură zeamă lămâie
- 2 linguri ulei măsline
- sare
- piper măcinat
- 1/2 linguriță praf cumin
- 1 linguriță coajă lămâie
- 1/2 linguriță pătrunjel
- 2 cepe albe
- 2 linguri ulei
Celebra linte folosită pentru o salată sănătoasă și cu un gust deosebit.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu