Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de linte cu ceapa prajita
Aperitive, salate, sosuri

Salata de linte cu ceapa prajita

  1. Plasați lintea într-o oală și acoperiți-o cu apă.
  2. Adăugați crenguța cu rozmarin și foaia de dafin.
  3. Aduceți în punctul de fierbere și lăsați-o pentru 40-50 de minute, până când se înmoaie lintea.
  4. Când este gata îndepărtați oala de pe sursa de foc și lăsați lintea să se răcească.
  5. Scurgeți lintea, păstrând câteva linguri de apa. Eliminați rozmarinul și dafinul.
  6. Tăiați cartofii în cuburi.
  7. Curățați roșiile și scoateți cotoarele, iar pulpa tăiați-o în cuburi.
  8. Treceți usturoiul prin presă.
  9. Combinați usturoiul cu oțetul, zeama de lămâie, uleiul de măsline și 2-3 linguri de la apa în care a fiert lintea.
  10. Condimentați cu sare, piper, cumin și coajă rasă de lămâie.
  11. Amestecați energic până când sarea se dizolvă.
  12. Turnați vinegreta peste cartofi, linte și roșii. Acoperiți vasul cu folie și lăsați la rece pentru 1 oră.
  13. Tocați frunzele de pătrunjel mărunt, iar cepele în rondele fine.
  14. Încingeți uleiul într-o tigaie și rumeniți inelele de ceapă. Potriviți gustul cu sare și piper.
  15. Adăugați pătrunjelul peste salată și gustați pentru a completa cu oțet.
  16. Distribuiți salata în boluri și presărați deasupra inele de ceapă crocante.
  17. Serviți ca atare sau ca și garnitură.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_de_linte_cu_ceapa_prajita.jpg

  • 400 g boabe de linte
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1 frunză dafin
  • 3 cartofi fierți
  • 2 roșii
  • 1 cățel usturoi
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 2 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/2 linguriță praf cumin
  • 1 linguriță coajă lămâie
  • 1/2 linguriță pătrunjel
  • 2 cepe albe
  • 2 linguri ulei
Celebra linte folosită pentru o salată sănătoasă și cu un gust deosebit.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE