Foto
Fotolia/gitanna
Vă place lintea? Atunci această salată va fi cu adevărat spectaculoasă.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4-5
Ingrediente:
- 200 g linte verde
- 650 ml apă
- 1 ceapă mică, tăiată în sferturi
- 2 căței usturoi, zdrobiți
- 1 foaie dafin
- 3/4 linguriță sare
- 1 lingură ulei măsline
- 8-10 morcovi mărime medie
- 7-8 ridichi
- 5-6 căței usturoi
- 2 linguri ulei măsline
- 1 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper măcinat
- 1/4 ceapă roșie, feliată subțire
Dressing:
- 60 g pastă tahini
- 3 linguri suc lămâie
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper măcinat
- 4 linguri apă caldă ( în funcție de grosimea pastei de susan )
Modalitate de preparare:
- Plasați lintea într-o oală peste care turnați apă cât să o acopere.
- Lăsați-o la înmuiat pentru 1 oră.
- Scurgeți lintea de apa în care a stat și adăugați 650 ml apă, ceapa tăiată în sferturi, usturoiul zdrobit, frunzele de dafin și 3/4 linguriță sare.
- Plasați oala pe foc și când atinge punctul de fierbere lăsați-o pentru 25-30 de minute, până când lintea se înmoaie.
- Scurgeți lintea într-o sită mare și aruncați ceapa, usturoiul și foaia de dafin.
- Transferați lintea într-un castron și stropiți-o cu 1 lingură de ulei de măsline.
- Lăsați-o să se răcească.
- Încălziți cuptorul la 250 de grade și pregătiți o tavă cu hârtie de copt.
- Tăiați morcovii în bucăți și ridichile în sferturi.
- Aruncați legumele în tavă , adăugați cățeii de usturoi și amestecați cu 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingurita sare, 1/4 lingurita piper măcinat.
- Introduceți tava în cuptor pentru 20-30 de minute, agitând tava la fiecare 10 minute.
- Când sunt gata, eliminați coaja cățeilor de usturoi și păstrați pulpa.
- Lăsați legumele să se răcească la temperatura camerei.
- Adăugați legumele și usturoiul copt peste linte.
- Amestecați cu grijă și adugați ceapa roșie feliată, apoi condimentați cu sare și piper după gust.
- Pregătiți sosul combinând toate ingredientele și adăugând apă caldă cu lingura în funcție de tahini.
- Amestecați până la omogenizare, va trebui să obțineți o pastă groasă dar ușor de distribuit cu lingura.
- Stropiți salata cu acest dressing și serviți.
Facebook Comments
Adaugă comentariu