Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de linte cu dressing de tahini
Aperitive, salate, sosuri

Salata de linte cu dressing de tahini

Foto
Fotolia/gitanna
Vă place lintea? Atunci această salată va fi cu adevărat spectaculoasă.
salata_de_linte_cu_dressing_de_tahini.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4-5

Ingrediente:

  • 200 g linte verde
  • 650 ml apă
  • 1 ceapă mică, tăiată în sferturi
  • 2 căței usturoi, zdrobiți
  • 1 foaie dafin
  • 3/4 linguriță sare
  • 1 lingură ulei măsline
  • 8-10 morcovi mărime medie
  • 7-8 ridichi
  • 5-6 căței usturoi
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • 1/4 ceapă roșie, feliată subțire

 Dressing:

  • 60 g pastă tahini
  • 3 linguri suc lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • 4 linguri apă caldă ( în funcție de grosimea pastei de susan ) 

  Modalitate de preparare:

  1. Plasați lintea într-o oală peste care turnați apă cât să o acopere.
  2. Lăsați-o la înmuiat pentru 1 oră.
  3. Scurgeți lintea de apa în care a stat și adăugați 650 ml apă, ceapa tăiată în sferturi, usturoiul zdrobit, frunzele de dafin și 3/4 linguriță sare.
  4. Plasați oala pe foc și când atinge punctul de fierbere lăsați-o pentru 25-30 de minute, până când lintea se înmoaie.
  5. Scurgeți lintea într-o sită mare și aruncați ceapa, usturoiul și foaia de dafin.
  6. Transferați lintea într-un castron și stropiți-o cu 1 lingură de ulei de măsline.
  7. Lăsați-o să se răcească.
  8. Încălziți cuptorul la 250 de grade și pregătiți o tavă cu hârtie de copt.
  9. Tăiați morcovii în bucăți și ridichile în sferturi. 
  10. Aruncați legumele în tavă , adăugați cățeii de usturoi și amestecați cu 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingurita sare, 1/4 lingurita piper măcinat.
  11. Introduceți tava în cuptor pentru 20-30 de minute, agitând tava la fiecare 10 minute.
  12. Când sunt gata, eliminați coaja cățeilor de usturoi și păstrați pulpa.
  13. Lăsați legumele să se răcească la temperatura camerei.
  14. Adăugați legumele și usturoiul copt peste linte.
  15. Amestecați cu grijă și adugați ceapa roșie feliată, apoi condimentați cu sare și piper după gust.
  16. Pregătiți sosul combinând toate ingredientele și adăugând apă caldă cu lingura în funcție de tahini.
  17. Amestecați până la omogenizare, va trebui să obțineți o pastă groasă dar ușor de distribuit cu lingura.
  18. Stropiți salata cu acest dressing și serviți.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.