1. Fierbeti lintea in aprox. 800 de ml de apa pana e gata, dar nu devine prea moale. Puteti da gust apei adaugand telina si cartofi, ceapa si frunze de dafin. Strecurati lintea imediat ce s-a fiert si lasati-o sa se raceasca, indepartand legumele.
2. Incalziti cuptorul. Decojiti si taiati in jumatate sfecla baby si in sferturi ceapa rosie. Stropiti cu ulei de masline si otet balsamic si dati la cuptor pana se inmoaie si se patrund.
3. Intre timp, puneti lintea intr-un castron, stropiti cu zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper. Amestecati si patrunjelul.
4. Puneti lintea intr-o farfurie, apoi aranjati sfecla, ceapa rosie, sunca, migdalele prajite, mozzarella bocconcini si ruccola. Amestecati-le si presarati semintele de rodie. Stropiti cu ulei de masline si serviti.
250 g linte
12 sfecle mici
200 g mozzarella bocconcini sau branza de capra
2 cepe rosii
70 g sunca
50 g migdale, prajite si zdrobite
ulei de masline
otet balsamic
zeama unei lamai
o mana de patrunjel
seminte de rodie
ruccola
sare
piper
Adaugă comentariu