1. Prajeste orezul intr-un ceaun. Cand boabele devin aurii, adauga praful de chilli si chimionul. Amesteca oregano cu sucul de rosii, doua cani de apa si sare. Pune la fiert timp de un minut-doua, acopera, redu temperatura la minim si lasa la fiert inca 30-40 de minute pana ce orezul este moale si lichidul absorbit. Indeparteaza de pe foc si toarna rosiile.
2. Fierbe lintea timp de 20 de minute sau pana se inmoie. Scurge-o, raceste-o si amestec-o cu usturoiul, branza feta rasa si jumatate din coriandru. Asezoneaza dupa gust.
3. Pune avocado la blender impreuna cu sucul de lime, restul de coriandru si apa pana ce amestecul are o consistenta destul de moale sa curga. Asezoneaza dupa gust.
4. Pentru a servi, pune amestecul de orez si amestecul de linte pe salata verde si orneaza cu dressing de avocado.
O cana de orez brun
O jumatate de lingurita de praf de chilli
O lingurita de chimen
O jumatate de lingurita de oregano uscat
O cana de suc de rosii
Sare de mare
200g de rosii, taiate in patru
O cana de linte bruna
Un catel de usturoi, zdrobit
200g de branza feta dietetica
30g de coriandru proaspat, tocat
Piper negru
Un avocado
Suc de lime
Salata verde
Comentarii