Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de mazare pastai cu crutoane cu usturoi
Aperitive, salate, sosuri

Salata de mazare pastai cu crutoane cu usturoi

  1. Spălați și curățați păstăile de mazăre. Opăriți-le pentru 1 minut într-o cantitate generoasă de apă cu sare.
  2. Transferați-le sub jet de apă rece și lăsați-le la scurs pentru a elimina excesul de apă.
  3. Spălați salata verde, eliminați excesul de apă și tăiați-o în fâșii.
  4. Aranjați salata verde în boluri pentru salată.
  5. Adăugați deasupra păstăile de mazăre și presărați ceapa verde tocată.
  6. Amestecați uleiul, oțetul, sarea și piperul, iar cu amestecul obținut stropiți salata.
  7. Tăiați cresonul cu foarfeca și presărați-l peste salată.
  8. Tăiați feliile de pâine în cubulețe. Curățați usturoiul și tăiați-l pe lung. 
  9. Încingeți untul într-o tigaie și prăjiți usturoiul 30 de secunde cu partea în jos. 
  10. Scoateți usturoiul și adăugați cubulețele de pâine în untul aromat cu usturoi.
  11. Rumeniți crutoanele pe toate părțile și presărați-le peste salată.
  12. Serviți salata ca atare sau lângă o porție de proteină animală.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_de_mazare_pastai_cu_crutoane.jpg

  • 450 g păstăi de mazăre
  • sare
  • 2 salate verzi
  • 3 cepe verzi
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri oțet din vin alb
  • piper măcinat
  • 1 legătură creson
  • 2 felii pâine integrală
  • 1 cățel usturoi
  • 20 g unt
Adaugă lângă această salată aromată o porție de proteină de calitate.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE