- Spălați și curățați păstăile de mazăre. Opăriți-le pentru 1 minut într-o cantitate generoasă de apă cu sare.
- Transferați-le sub jet de apă rece și lăsați-le la scurs pentru a elimina excesul de apă.
- Spălați salata verde, eliminați excesul de apă și tăiați-o în fâșii.
- Aranjați salata verde în boluri pentru salată.
- Adăugați deasupra păstăile de mazăre și presărați ceapa verde tocată.
- Amestecați uleiul, oțetul, sarea și piperul, iar cu amestecul obținut stropiți salata.
- Tăiați cresonul cu foarfeca și presărați-l peste salată.
- Tăiați feliile de pâine în cubulețe. Curățați usturoiul și tăiați-l pe lung.
- Încingeți untul într-o tigaie și prăjiți usturoiul 30 de secunde cu partea în jos.
- Scoateți usturoiul și adăugați cubulețele de pâine în untul aromat cu usturoi.
- Rumeniți crutoanele pe toate părțile și presărați-le peste salată.
- Serviți salata ca atare sau lângă o porție de proteină animală.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 450 g păstăi de mazăre
- sare
- 2 salate verzi
- 3 cepe verzi
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 2 linguri oțet din vin alb
- piper măcinat
- 1 legătură creson
- 2 felii pâine integrală
- 1 cățel usturoi
- 20 g unt
Adaugă lângă această salată aromată o porție de proteină de calitate.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu