Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de morcov cu vinegreta de coriandru si fistic
Aperitive, salate, sosuri

Salata de morcov cu vinegreta de coriandru si fistic

Foto
Fotolia/ olhaafanasieva
O banală salată poate fi un adevarărat răsfăț dacă o stropești cu sosul potrivit.
salata_de_morcov_cu_vinegreta_de_coriandru.jpg

Dificultate : ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente: 

  • 50 g fistic nesărat, decojit
  • 3/4 linguriță semințe coriandru
  • 1/2 cățel usturoi, tocat fin
  • 3 linguri suc proaspăt lămâie
  • 1/2 linguriță fulgi ardei roșu
  • 40 ml ulei măsline
  • 450 g morcov, dat pe răzătoarea mare
  • 1 cană frunze coriandru proaspete

  Modalitate de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 300 de grade și pregătiți o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
  2. Adăugați fisticul și coaceți pentru 5-7 minute.
  3. Când este gata, lăsați tava deoparte pentru a se răci complet.
  4. Într-o tigaie adăugați semințele de coriandru și gătiți-le pe foc potrivit până încep să își lase aroma. Lăsați-le să se răcească și tocați-le grosolan.
  5. Într-un castron mic, amestecati împreună usturoiul, sucul de lamaie, fulgi de ardei rosu, și semințele de coriandru tocate.
  6. Stropiți încet cu ulei de măsline, amestecand energic, până se omogenizează. Se condimentează cu sare dupa gust.
  7. Combinați morcovul ras cu acest amestec și lăsați la rece pentru 30 de minute.
  8. Serviți salata cu frunze de coriandru tocate și fistic.
  9. Opțional puteți adăuga semințe de susan sau rodie.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.