Foto
Fotolia/ olhaafanasieva
O banală salată poate fi un adevarărat răsfăț dacă o stropești cu sosul potrivit.

Dificultate : ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 50 g fistic nesărat, decojit
- 3/4 linguriță semințe coriandru
- 1/2 cățel usturoi, tocat fin
- 3 linguri suc proaspăt lămâie
- 1/2 linguriță fulgi ardei roșu
- 40 ml ulei măsline
- 450 g morcov, dat pe răzătoarea mare
- 1 cană frunze coriandru proaspete
Modalitate de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 300 de grade și pregătiți o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
- Adăugați fisticul și coaceți pentru 5-7 minute.
- Când este gata, lăsați tava deoparte pentru a se răci complet.
- Într-o tigaie adăugați semințele de coriandru și gătiți-le pe foc potrivit până încep să își lase aroma. Lăsați-le să se răcească și tocați-le grosolan.
- Într-un castron mic, amestecati împreună usturoiul, sucul de lamaie, fulgi de ardei rosu, și semințele de coriandru tocate.
- Stropiți încet cu ulei de măsline, amestecand energic, până se omogenizează. Se condimentează cu sare dupa gust.
- Combinați morcovul ras cu acest amestec și lăsați la rece pentru 30 de minute.
- Serviți salata cu frunze de coriandru tocate și fistic.
- Opțional puteți adăuga semințe de susan sau rodie.
Facebook Comments
Adaugă comentariu