1. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Pune-o la călit în untul încins.
2. Între timp, fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-l apoi și pune-l peste ceapa călită.
3. Adaugă sare, piper proaspăt măcinat, pudra de schinduf și pătrunjelul tocat foarte mărunt.
4. Umple ardeii curățați de semințe și cotor cu salata de orez brun și servește-i celor dragi.
5. Dacă înlocuiești untul cu ulei, salata de orez brun în ardei grași este un fel principal gusto spentru zilele de post.
credit foto: Guliver/Thinckstock
Sugestie. Dacă vrei să îmbogățești gustul, adaugă la călit lintea înmuiată în apă rece pentru 2 ore și apoi bine scursă.
125 g orez brun prefiert
2 cepe mici
1 lingură cu schinduf măcinat
pătrunjel verde
sare, piper
50 g unt
ardei gras roșu (sau gogoșar)
100 g linte (opțional)
Adaugă comentariu