Folosește orezul pentru o salată inedită.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 200 g orez risotto
- 2 pliculețe șofran (0,1 g fiecare)
- 50 ml vin alb sec
- 400 ml supă pui/legume
- 1 frunză dafin
- 100 g fasole verde
- 100 g mazăre congelată
- 3 linguri zeamă lămâie
- 2 linguri oțet
- 3 linguri ulei măsline
- sare
- piper
- 1 ardei gras roșu
- 2 roșii
Pentru pui și creveți:
250 g piept de pui
- 12 creveți
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri zeamă lămâie
- 1 lingură ulei măsline
- sare
- piper măcinat
- 3 linguri ulei pentru prăjit
Modalitate de preparare:
- Încingeți într-un vas adânc 1 lingură de ulei și adăugați orezul împreună cu șofranul.
- Amestecați continuu, până când orezul devine sticlos.
- Adăugați vinul, supa și frunza de dafin. Dacă mai este necesar completați cu 50 ml apă.
- Când atinge punctul de fierbere, adăugați mazărea congelată și fasolea verde.
- Cât timp orezul este pe foc, amestecați 1 1/2 lingură ulei cu zeama de lămâie și oțetul.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Răsturnați orezul pe un platou și răspândiți-l cu furculița.
- Turnați deasupra amestecul de ulei și lămâie.
- Tăiați pieptul de pui în fâșii și curățați creveții.
- Feliați usturoiul și amestecați-l cu puiul, creveții, zeamă de lămâie și ulei de măsline.
- Curățați ardeiul gras și tocați-l cubulețe.
- Curățați roșiile de pieliță și eliminați semințele.
- Tăiați-le cubulețe.
- Condimentați amestecul de orez cu sare și piper, peste care adăugați roșiile și ardeiul.
- Într-o tigaie încngeți 3 linguri de ulei și prăjiți la dfoc iute carneași usturoiul.
- Adăugați creveții și continuați să gătiți până când sunt rumenite. Îndepărtați usturoiul.
- Așezați carnea deasupra amestecului de orez și serviți preparatul imediat.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu