Taie cubulete dovlecelul (curatat de coaja) si ardeiul (curatat si el de cotor).
Taie foarte marunt ceapa si usturoiul si pune-le intr-o tigaie in care ai incins doua linguri cu ulei de masline.
Dupa 1-2 minute, pune cubuletele de legume si caleste-le impreuna 5-8 minute (nu trebuie sa se inmoaie). Condimenteaza la final cu sare si piper dupa gust.
Intre timp, pune amestecul de orez la fiert intr-o craticioara cu apa clocotita in care ai adaugat o lingurita cu ulei. Amesteca mereu sa nu se lipeasca si lasa doar 12-15 minute.
Strecoara orezul si pune-l intr-un castron. Rasfira-l cu o furculita si lasa-l sa se raceasca bine.
Adauga legumele calite, porumbul, rosiile uscate tocate marunt si putin ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Pune salata de orez in vase de o singura portie si lasa 1-2 ore sa se intrepatrunda aromele. Serveste orezul asezonat cu frunze de busuioc si rosii cherry taiate in sferturi.
Revista Bucataria de Azi
200 g orez salbatic + orez basmati
200 g rosii cherry
1 lingura cu rosii uscate
1 dovlecel
4 linguri cu porumb conservat
1 ardei gras
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
frunze de busuioc
ulei de masline
sare, piper
Adaugă comentariu