Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de orez
Aperitive, salate, sosuri

Salata de orez

Taie cubulete dovlecelul (curatat de coaja) si ardeiul (curatat si el de cotor).

Taie foarte marunt ceapa si usturoiul si pune-le intr-o tigaie in care ai incins doua linguri cu ulei de masline.

Dupa 1-2 minute, pune cubuletele de legume si caleste-le impreuna 5-8 minute (nu trebuie sa se inmoaie). Condimenteaza la final cu sare si piper dupa gust.

Intre timp, pune amestecul de orez la fiert intr-o craticioara cu apa clocotita in care ai adaugat o lingurita cu ulei. Amesteca mereu sa nu se lipeasca si lasa doar 12-15 minute.
Strecoara orezul si pune-l intr-un castron. Rasfira-l cu o furculita si lasa-l sa se raceasca bine.

Adauga legumele calite, porumbul, rosiile uscate tocate marunt si putin ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Pune salata de orez in vase de o singura portie si lasa 1-2 ore sa se intrepatrunda aromele. Serveste orezul asezonat cu frunze de busuioc si rosii cherry taiate in sferturi.

Revista Bucataria de Azi

Poza principala

orez_mica.jpg

200 g orez salbatic + orez basmati
200 g rosii cherry
1 lingura cu rosii uscate
1 dovlecel
4 linguri cu porumb conservat
1 ardei gras
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
frunze de busuioc
ulei de masline
sare, piper

Pentru mai multa savoare, adauga in salata de orez masline tocate marunt si cativa stropi de zeama de lamaie proaspat stoarsa.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.