Delicioase oricum le-ai prepara, pastele sunt întotdeauna o alegere sățioasă.
Ingrediente (4 porții)
- 300 g tagliatelle
- sare
- 400 g tije sparanghel
- 2 linguri oțet balsamic
- 2 linguri ulei măsline
- 1 lingură ulei măsline aromatizat cu lămâie
- piper măcinat
- 150 g brânză ricotta moale
- 3-4 linguri lapte
- 1 lingură zeamă lămâie
- 30 g parmezan ras
- 100 g șuncă de Parma
- busuioc pentru ornat
- Fierbeți pastele într-o oală cu apă și sare. Când sunt gata, scurgeți-le de excesul de apă și lăsați-le să se răcească.
- Curățați sparanghelul și tăiați-l în rondele foarte subțiri.
- Gătiți sparanghelul la abur, acoperit, timp de aproximativ 7 minute, apoi se lasă la răcit.
- Într-un castron amestecați oțetul balsamic cu uleiul de măsline, uleiul aromatizat cu lămâie, sare și piper după gust.
- Adăugați în același amestec 3-4 linguri din apa de la sparanghel, apoi adăugați totul peste paste.
- Separat, frecați brânza ricotta cu laptele și zeama de lămâie până obțineți o textură cremoasă.
- Adăugați parmezanul și condimentați după gust.
- Tăiați șunca fâșii, adăugați sparanghelul peste paste și amestecați-le ușor.
- Distribuiți salata în farfurii.
- Adăugați cremă ricotta, șuncă de Parma și frunze de busuioc.
Sursă foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu