Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată de paste cu sparanghel și ricotta
Aperitive, salate, sosuri

Salată de paste cu sparanghel și ricotta

Delicioase oricum le-ai prepara, pastele sunt întotdeauna o alegere sățioasă.

Ingrediente (4 porții)

  • 300 g tagliatelle
  • sare
  • 400 g tije sparanghel
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 lingură ulei măsline aromatizat cu lămâie
  • piper măcinat
  • 150 g brânză ricotta moale
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 30 g parmezan ras
  • 100 g șuncă de Parma
  • busuioc pentru ornat

  1. Fierbeți pastele într-o oală cu apă și sare. Când sunt gata, scurgeți-le de excesul de apă și lăsați-le să se răcească.
  2. Curățați sparanghelul și tăiați-l în rondele foarte subțiri. 
  3. Gătiți sparanghelul la abur, acoperit, timp de aproximativ 7 minute, apoi se lasă la răcit.
  4. Într-un castron amestecați oțetul balsamic cu uleiul de măsline, uleiul aromatizat cu lămâie, sare și piper după gust.
  5. Adăugați în același amestec 3-4 linguri din apa de la sparanghel, apoi adăugați totul peste paste.
  6. Separat, frecați brânza ricotta cu laptele și zeama de lămâie până obțineți o textură cremoasă. 
  7. Adăugați parmezanul și condimentați după gust.
  8. Tăiați șunca fâșii, adăugați sparanghelul peste paste și amestecați-le ușor.
  9. Distribuiți salata în farfurii.
  10. Adăugați cremă ricotta, șuncă de Parma și frunze de busuioc.

 

 

Sursă foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.