Arome irezistibile și o combinație reușită între gustul inconfundabil al piersicilor și textura cărnii de pui.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8
Ingrediente:
- 2 kg pui fiert
- 4 piersici mari coapte
- 200 g păstăi fierte, mărunțite pe lungime
- 6 fire ceapă verde, fin tocate
- 4 lingurițe coriandru proaspăt tocat
- sucul și coaja de la 2 limete
- 2 lingurițe miere de albine
- 2 lingurițe rădăcină de ghimbir proaspăt ras
- 2 lingurițe sos de soia
- 6 lingurițe ulei de floarea soarelui
- 1 lingură ulei de susan
Modalitate de preparare:
- Desprindeți puiul fiert în fâșii și puneți-l într-un bol.
- Se taie piersicile în felii și se păstrează orice suc rămas.
- Se adaugă peste carnea de pui cu păstăile, ceapa verde fin feliată și coriandrul tocat.
- Puneți coaja de limetă împreună cu sucul, mierea, ghimbirul și sosul de soia într-un castron mic și asezonați.
- Încorporați încet uleiul de floarea-soarelui pentru a forma o emulsie, apoi se amesteca uleiul de susan.
- Stropiți salata și serviți.
- O salată ce se potrivește de minune cu o porție de cușcuș.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu