Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată de post
Aperitive, salate, sosuri Vegetarian & vegan

Salată de post

1.Taie fâșii subțiri vinetele și morcovii, pune-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline, presară sare și piper după gust, stropește-le cu puțin ulei și dă la cuptor 20 de minute sau până legumele devin moi la interior și capătă o culoare aurie.

2.Pentru sos, înceinge uleiul și aurește usturoiul, fără să-l arzi. Dă deoparte și lasă-l să se răcorească, apoi adaugă restul ingredientelor.

3.Toarnă sosul peste vinete și morcovi, amestecă și lasă la temperatura camerei măcar două ore să se întrepătrundă aromele. 

 

Sugestie. Servește salata de post cu sos pregătit din 75 g de pastă de susan (tahini), tot atâta apă, 40 ml de zeamă de lămâie și doi căței de usturoi zdrobiți. Delicios!

 

Chiftele de cartofi de post

Poza principala

fotolia_55381626_subscription_xxl.jpgc_laperla_777_-_fotolia.com_mica.jpg

750 g vinete

300 g morcovi

2-3 linguri cu ulei de măsline 

sare

piper

 

pentru sos:

1 ardei iute

2 linguri cu pătrunjel verde

1 cățel de usturoi zdrobit

3 linguri cu zeamă de lămâie

4 linguri cu ulei de măsline

1 linguriță rasă cu sare de mare

1 linguriță rasă cu piper roșu

 

Mâncare de fasole verde de post

Cu gust delicios, ușor de pregătit și sățioasă, salata de post este potrivită atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.