1.Taie fâșii subțiri vinetele și morcovii, pune-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline, presară sare și piper după gust, stropește-le cu puțin ulei și dă la cuptor 20 de minute sau până legumele devin moi la interior și capătă o culoare aurie.
2.Pentru sos, înceinge uleiul și aurește usturoiul, fără să-l arzi. Dă deoparte și lasă-l să se răcorească, apoi adaugă restul ingredientelor.
3.Toarnă sosul peste vinete și morcovi, amestecă și lasă la temperatura camerei măcar două ore să se întrepătrundă aromele.
Sugestie. Servește salata de post cu sos pregătit din 75 g de pastă de susan (tahini), tot atâta apă, 40 ml de zeamă de lămâie și doi căței de usturoi zdrobiți. Delicios!
750 g vinete
300 g morcovi
2-3 linguri cu ulei de măsline
sare
piper
pentru sos:
1 ardei iute
2 linguri cu pătrunjel verde
1 cățel de usturoi zdrobit
3 linguri cu zeamă de lămâie
4 linguri cu ulei de măsline
1 linguriță rasă cu sare de mare
1 linguriță rasă cu piper roșu
Adaugă comentariu