Salata de pui este un preparat ideal pentru masa de prânz, mai ales la birou. Poate fi pregătită de seara, apoi ținută într-o casoletă, cu dressing-ul păstrat în alt recipient. Astfel, se va menține proaspătă, iar verdețurile nu se vor înmuia peste noapte.
Spre deosebire de o salată vegetariană, aceste rețete sunt mai sățioase datorită puiului. Carnea se poate „fura” de la altă rețetă (pui la grătar sau la tigaie), nu ai nevoie de o cantitate prea mare.
Iată 3 rețete de salată cu pui pe care le poți încerca:
Salată de paste cu avocado și pui la grătar
Ingrediente (4 porții)
- 400 g paste
- 400 g piept pui la grătar
- 4 linguri ulei măsline
- sucul de la 1 lămâie
- 1 avocado mare, tăiat cuburi
- 250 g roșii cherry, tăiate pe jumate
- 2 fire ceapă verde
- 100 g frunze rucola/spanac
- 1 buchet mic de busuioc proaspăt
Mod de preparare
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie și apoi scurgeți-le de excesul de lichid.
- Puneți uleiul, zeama de lămâie, usturoiul, avocado, roșiile și ceapa verde într-un castron separat, apoi se amestecă bine având grijă să nu zdrobiți avocado.
- Asezonați după gust.
- Amestecati cu grijă și adăugați pastele, cu rucola/spanac și busuioc, plus fâșiile de piept de pui făcute la grătar.
Încearcă și: Mâncărică de pui, bacon și cartofi (rețetă pentru slow cooker)
Salată cușcuș cu pui și legume
Ingrediente (4 porții)
- 400 g piept pui
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță ienibahar măcinat
- 2 lămâi
- ulei măsline
- jumătate castravete
- 250 g iaurt natural
- 1 linguriță mentă proaspătă tocată
- 300 g cușcuș
- 2 ardei grași
- 1 ardei iute
- 4 cepe verzi
- jumătate legătură mărar
- 200 g mazăre
- 100 g măsline negre
- 2 linguri ulei măsline
- 40 g brânză feta
Mod de preparare
- Puneți într-un bol o cană de cușcuș cu două căni de apă clocotită.
- Adăugați sare și lăsați vasul acoperit.
- Pe o hârtie de copt așezați bucățile de pui.
- Presărați deasupra sare, piper, oregano, ienibahar și coajă de lămăie rasă.
- Acoperiți cu încă o foaie de copt și aplatizați cu un făcăleț pentru a obține o grosime de 1,5 cm.
- Frigeți carnea în tigaie câte 4-5 minute pe fiecare parte.
- Mențineți pe foc până capătă o culoare aurie și este pătruns.
- Pentru tzatziki dați castravetele pe răzătoarea mare. Adăugați sare după gust și stoarceți de excesul de zeamă.
- Amestecați castravetele stors cu iaurtul și zeama de la jumătate de lămâie.
- Condimentați cu piper, adăugați menta tocată și amestecați.
- Ardeii grași împreună cu ardeiul iute, curățați de semințe, îi mixați în robotul de bucătărie.
- Turnați amestecul în tava în care urmează să montați salata.
- Adăugați mazărea fiartă în prealabil, măslinele tocate, zeama de lămâie și uleiul de măsline.
- Turnați cușcușul peste ingredientele din tavă și amestecați.
- Feliați pieptul de pui.
- Serviți cu sosul tzatziki și brânză feta sfărâmată.
Încearcă și: Pui cu ghimbir și coriandru
Salata de pui cu broccoli
Ingrediente (4 porții)
- 1 căpățână broccoli
- 4 piepți pui
- 1 linguriță coriandru măcinat
- ulei măsline
- 1 lămâie
- 1 legătură ridichi
- 2 fire ceapă verde
- 10 frunze mentă
- 2 linguri ulei măsline
- 3 linguri oțet vin roșu
- 3 linguri semințe floarea soarelui
- 1 casoletă creson
- 4 linguri iaurt
- 2 lingurițe harissa
Mod de preparare
- Rupeți broccoli în buchețele.
- Fierbeți în apă cu sare pentru 4 minute, la foc potrivit și acoperite.
- Scurgeți într-o sită, buchețelele de broccoli.
- Pe o hârtie de copt așezați pieptul de pui.
- Condimentați cu sare și piper.
- Adăugați coriandru măcinat.
- Acoperiți carnea cu încă o bucată de hârtie.
- Aplatizați cu un făcăleț pentru a obține o grosime de 1,5 cm.
- Prăjiți în ulei încins câte 3-4 minute pe fiecare parte.
- Într-o tigaie tip grill, adăugați broccoli și rumeniți timp de 2-3 minute.
- Într-un bol adăugați ceapa tocată, ridichile tăiate felii și menta mărunțită.
- Amestecați toate ingredientele, adăugând ulei de măsline și oțet.
- Adăugați buchețelele de broccoli, semințele de floarea soarelui și puiul tăiat felii.
- Serviți cu creson rupt în bucățele, iaurt, harissa și zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Surse foto: Fotolia, 123rf, iStock
Adaugă comentariu