Aperitive, salate, sosuri

Salata de pui, un preparat perfect pentru prânz

salata de pui

Salata de pui este un preparat ideal pentru masa de prânz, mai ales la birou. Poate fi pregătită de seara, apoi ținută într-o casoletă, cu dressing-ul păstrat în alt recipient. Astfel, se va menține proaspătă, iar verdețurile nu se vor înmuia peste noapte.

Spre deosebire de o salată vegetariană, aceste rețete sunt mai sățioase datorită puiului. Carnea se poate „fura” de la altă rețetă (pui la grătar sau la tigaie), nu ai nevoie de o cantitate prea mare.

Iată 3 rețete de salată cu pui pe care le poți încerca:

Salată de paste cu avocado și pui la grătar

salata de pui

Ingrediente (4 porții)

  • 400 g paste
  • 400 g piept pui la grătar
  • 4 linguri ulei măsline
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 avocado mare, tăiat cuburi
  • 250 g roșii cherry, tăiate pe jumate
  • 2 fire ceapă verde
  • 100 g frunze rucola/spanac
  • 1 buchet mic de busuioc proaspăt

Mod de preparare

  1. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie și apoi scurgeți-le de excesul de lichid.
  2. Puneți uleiul, zeama de lămâie, usturoiul, avocado, roșiile și ceapa verde într-un castron separat, apoi se amestecă bine având grijă să nu zdrobiți avocado.
  3. Asezonați după gust.
  4. Amestecati cu grijă și adăugați pastele, cu rucola/spanac și busuioc, plus fâșiile de piept de pui făcute la grătar.

Încearcă și: Mâncărică de pui, bacon și cartofi (rețetă pentru slow cooker)

Salată cușcuș cu pui și legume

salata de pui

Ingrediente (4 porții)

  • 400 g piept pui
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță ienibahar măcinat
  • 2 lămâi
  • ulei măsline
  • jumătate castravete
  • 250 g iaurt natural
  • 1 linguriță mentă proaspătă tocată
  • 300 g cușcuș
  • 2 ardei grași
  • 1 ardei iute
  • 4 cepe verzi
  • jumătate legătură mărar
  • 200 g mazăre
  • 100 g măsline negre
  • 2 linguri ulei măsline
  • 40 g brânză feta

Mod de preparare

  1. Puneți într-un bol o cană de cușcuș cu două căni de apă clocotită.
  2. Adăugați sare și lăsați vasul acoperit.
  3. Pe o hârtie de copt așezați bucățile de pui.
  4. Presărați deasupra sare, piper, oregano, ienibahar și coajă de lămăie rasă.
  5. Acoperiți cu încă o foaie de copt și aplatizați cu un făcăleț pentru a obține o grosime de 1,5 cm.
  6. Frigeți carnea în tigaie câte 4-5 minute pe fiecare parte.
  7. Mențineți pe foc până capătă o culoare aurie și este pătruns.
  8. Pentru tzatziki dați castravetele pe răzătoarea mare. Adăugați sare după gust și stoarceți de excesul de zeamă.
  9. Amestecați castravetele stors cu iaurtul și zeama de la jumătate de lămâie.
  10. Condimentați cu piper, adăugați menta tocată și amestecați.
  11. Ardeii grași împreună cu ardeiul iute, curățați de semințe, îi mixați în robotul de bucătărie.
  12. Turnați amestecul în tava în care urmează să montați salata.
  13. Adăugați mazărea fiartă în prealabil, măslinele tocate, zeama de lămâie și uleiul de măsline.
  14. Turnați cușcușul peste ingredientele din tavă și amestecați.
  15. Feliați pieptul de pui.
  16. Serviți cu sosul tzatziki și brânză feta sfărâmată.

Încearcă și: Pui cu ghimbir și coriandru

Salata de pui cu broccoli

Ingrediente (4 porții)

  • 1 căpățână broccoli
  • 4 piepți pui
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • ulei măsline
  • 1 lămâie
  • 1 legătură ridichi
  • 2 fire ceapă verde
  • 10 frunze mentă
  • 2 linguri ulei măsline
  • 3 linguri oțet vin roșu
  • 3 linguri semințe floarea soarelui
  • 1 casoletă creson
  • 4 linguri iaurt
  • 2 lingurițe harissa

Mod de preparare

  1. Rupeți broccoli în buchețele.
  2. Fierbeți în apă cu sare pentru 4 minute, la foc potrivit și acoperite.
  3. Scurgeți într-o sită, buchețelele de broccoli.
  4. Pe o hârtie de copt așezați pieptul de pui.
  5. Condimentați cu sare și piper.
  6. Adăugați coriandru măcinat.
  7. Acoperiți carnea cu încă o bucată de hârtie.
  8. Aplatizați cu un făcăleț pentru a obține o grosime de 1,5 cm.
  9. Prăjiți în ulei încins câte 3-4 minute pe fiecare parte.
  10. Într-o tigaie tip grill, adăugați broccoli și rumeniți timp de 2-3 minute.
  11. Într-un bol adăugați ceapa tocată, ridichile tăiate felii și menta mărunțită.
  12. Amestecați toate ingredientele, adăugând ulei de măsline și oțet.
  13. Adăugați buchețelele de broccoli, semințele de floarea soarelui și puiul tăiat felii.
  14. Serviți cu creson rupt în bucățele, iaurt, harissa și zeamă de lămâie.

Poftă bună!

 

 

Surse foto: Fotolia, 123rf, iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE