O salată de pui delicioasă și sănătoasă cu semințe de dovleac, numai bună de mâncat în orice anotimp!
Ingrediente (4 porții)
- 3 bucăți de piept de pui dezosat
- sare, piper
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 150 g ciuperci champignon
- 1 salată verde
- 2 linguri de semințe de dovleac
- 2 ouă fierte tari
- tarhon
- 4 linguri de oțet din vin roșu
- 2 lingurițe de muștar cu boabe
- 1 lingură de capere
- 6 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de supă de legume
Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl ștergi și-l freci cu sare și piper. Îl prăjesti circa 10 minute în ulei, îl scoți și îl învelești în folie de aluminiu.
Speli ardeii, îi cureți de semințe și de părțile albe din interior, apoi îi tai în feliuțe subțiri.
Cureți ciupercile, le speli și le tai în felii subțiri. Salata verde o speli, o scuturi de apă și o rupi cât de mare vrei. Amesteci apoi salata cu legumele pregătite.
Pentru dressing, cureți ouăle de coajă, le zdrobești cu furculița, speli tarhonul și le toci fin. Amesteci ouăle cu tarhon, oțet, muștar, sare, piper și capere. Adaugi uleiul de măsline și supa de legume și potrivești de gust, dacă e nevoie.
Carnea de pui o tai felii mai mari, o așezi pe salata verde și deasupra torni dressingul din ouă.
Când aduci salata la masă, presari deaupra semințe de dovleac.
Poftă bună!
Sursă foto: Pexels
Adaugă comentariu