1. Amestecă zeama de lămâie, mierea, sosul de soia, condimentele, uleiul de susan şi piperul. Taie pieptul de pui în fâşii mici şi pune-le peste marinată. Lasă 1 oră la frigider.
2. Pune fusilli în apa fierbinte cu sare şi fierbe potrivit indicaţiilor de pe pachet pentru varianta „al dente“.
3. Între timp, pregăteşte vinegreta: într-un bol, amestecă uleiul de măsline, oţetul, muştarul, zeama de la grepfrut, sare şi piperul.
4. După ce s-au fiert pastele, trece-le printr-un jet de apă rece. Pune fâşiile de pui marinate într-o tigaie grill şi ţine-le 3-5 minute.
5. Adaugă pastele şi puiul în bolul cu vinegretă. Potriveşte de sare. Încorporează brânza feta tăiată cuburi. Spală bine frunzele de salată şi pune-le peste celelalte ingrediente. Amestecă şi serveşte salata de pui marinat si feta imediat!
credit foto: Photoland/Profimedia
Bulină: Aceeaşi tehnică de marinare o poţi folosi cu succes garantat şi dacă ai poftă de o şaorma de pui făcută în casă.
3 file-uri de piept de pui
250 g de fusilli
Sare mare
1 salată (iceberg sau verde)
150 g de feta
Pentru marinată:
Zeama de la o limetă
1 lingură de miere
2 linguri de sos de soia
1 linguriţă de amestec de condimente
2 linguri ulei de susan
Piper negru măcinat
Pentru vinegretă:
1 lingură de oţet de mere
1 lingură muştar de Dijon
Zeama de la 1 grepfrut
3 linguri de ulei de măsline
Sare şi piper măcinat
Adaugă comentariu