1. Pune pieptul de pui la fiert în apă cu un praf de sare, 3-4 boabe de piper și tot atâtea de ienibahar. Adună spuma ori de câte ori e nevoie. După ce a fiert, scoate carnea și păstrează zeama.
2. Pentru maioneză, freacă gălbenușurile cu un praf de sare și muștarul până ce obţii o compoziţie fi nă. Încorporează treptat uleiul, apoi adaugă zeamă de lămâie după gust.
3. Dă ţelina, morcovii și mărul pe răzătoarea mică și stropește-le cu puţin suc de lămâie. Adaugă maioneză și fâșii subţiri de pui. Amestecă, sărează și piperează salata după gust și dă-o la frigider cel puţin oră, apoi servește.
Truc. Pune supa de pui în punguţe şi congelează-le! Îţi vor folosi ca bază pentru un pilaf rapid sau un sos gustos.
1 piept de pui
1 ţelină
2 morcovi mici
1/2 măr
sare
piper boabe
ienibahar
pentru maioneză
1 gălbenuș fiert
1 gălbenuș
250 ml ulei
1 linguriță cu muştar
lămâie
sare
Adaugă comentariu