- Combinați într-o oală quinoa și sucul de roșii, peste care adăugați 1/2 linguriță sare.
- Plasați oala pe sursa de foc și fierbeți quinoa pentru 15 minute, la foc mic și cu capacul pus.
- Îndepărtați de pe sursa de foc, înlăturați capacul pentru a se evapora apa și lăsați quinoa să se răcească amestecând din când în când cu furculița.
- Tăiați ardeiul gras în două, scoateți semințele și tocați-l mărunt.
- Tocați ceapa cât mai fin.
- Curățați avocado, scoateți sâmburele și tăiați-l în cuburi de 1,5 cm.
- Combinați într-un castron zeama de lămâie și cuburile de avocado pentru a evita oxidarea.
- Scurgeți boabele de fasole și amestecați-le cu cuburile de avocado.
- Adăugați-le peste quinoa, împreună cu restul legumelor și amestecați.
- Pentru a prepara vinegreta, amestecați uleiul de măsline, oțetul, zeama de limetă, pulberea de cumin, sare și piper.
- Amestecați-le energic cu o lingură. Încorporați și usturoiul tocat mărunt.
- Turnați vinegreta peste salată și amestecați totul.
- Acoperiți salata și lăsați-o la rece pentru 1 oră.
- Curățați chorizo de pieliă, tăiați-l în felii și prăjiți-l înainte de a servi salata.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 150 g quinoa
- 300 ml suc roșii
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă roșie
- 1 fruct avocado
- 2 linguri zeamă lămâie
- 250 g fasole boabe albă
- 3 linguri ulei măsline
- 2 linguri oțet din vin roșu
- 1-2 linguri zeamă limetă
- sare
- piper măcinat
- 1/2 linguriță pulbere cumin
- 1 cățel usturoi
- 150 g chorizo
Esențele tari se țin în sticluțe mici, precum aceste bobițe de quinoa care sunt pline de substanțe nutritive.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu