Aperitive, salate, sosuri

Salata de quinoa cu avocado si chorizo

  1. Combinați într-o oală quinoa și sucul de roșii, peste care adăugați 1/2 linguriță sare.
  2. Plasați oala pe sursa de foc și fierbeți quinoa pentru 15 minute, la foc mic și cu capacul pus.
  3. Îndepărtați de pe sursa de foc, înlăturați capacul pentru a se evapora apa și lăsați quinoa să se răcească amestecând din când în când cu furculița.
  4. Tăiați ardeiul gras în două, scoateți semințele și tocați-l mărunt.
  5. Tocați ceapa cât mai fin.
  6. Curățați avocado, scoateți sâmburele și tăiați-l în cuburi de 1,5 cm.
  7. Combinați într-un castron zeama de lămâie și cuburile de avocado pentru a evita oxidarea.
  8. Scurgeți boabele de fasole și amestecați-le cu cuburile de avocado. 
  9. Adăugați-le peste quinoa, împreună cu restul legumelor și amestecați.
  10. Pentru a prepara vinegreta, amestecați uleiul de măsline, oțetul, zeama de limetă, pulberea de cumin, sare și piper.
  11. Amestecați-le energic cu o lingură. Încorporați și usturoiul tocat mărunt.
  12. Turnați vinegreta peste salată și amestecați totul. 
  13. Acoperiți salata și lăsați-o la rece pentru 1 oră.
  14. Curățați chorizo de pieliă, tăiați-l în felii și prăjiți-l înainte de a servi salata. 

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_cu_quinoa_avocado_si_chorizo.jpg

  • 150 g quinoa
  • 300 ml suc roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 1 fruct avocado
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 250 g fasole boabe albă
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 1-2 linguri zeamă limetă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/2 linguriță pulbere cumin
  • 1 cățel usturoi
  • 150 g chorizo
Esențele tari se țin în sticluțe mici, precum aceste bobițe de quinoa care sunt pline de substanțe nutritive.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE