Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de quinoa cu spanac si capsune
Aperitive, salate, sosuri

Salata de quinoa cu spanac si capsune

  1. Înmuiați quinoa in apă un sfert de oră, apoi spalați-o sub un jet de apă rece. Puneți la fiert împreuna cu 200 ml de apă. Se pune o parte de quinoa cu două parți de apă. Adaugați sare si lăsați vasul acoperit timp de 15 minute. 
  2. Scurgeți quinoa cu grija si lasați-o la răcit. Din când in când se amestecă cu furculița, cu grijă pentru a nu sparge bobițele de quinoa. 
  3. Pentru dressing amestecati într-un castron mic uleiul de măsline, coaja de lămâie, sucul de lamâie, muștarul si  mierea.
  4. Lăsați sosul deoparte.
  5. Este timpul sa asamblați salata. Într-un castron combinați spanacul, capșunele feliate, avocado si quinoa. Stropiți cu dressing de lămaie. 
  6. Sugestie de servire: împreuna cu migdale trase la tigaie.

 

 

Credit foto: ThinKstockphotos/getty images

 

Poza principala

quinoa_spanac_capsune.jpg

250 g baby spanac 

1 avocado 

10-15 capșune proaspete

100 g quinoa

200 ml apă 

Sare

3 linguri ulei  măsline

2 linguri zeamă lămâie

½ linguriță coajă lămâie

2 lingurițe muștar Dijon

1 linguriță miere albine

Quinoa este un fel de cereală bogată in proteine, iar in combinația cu spanac și capșune devine o salată sățioasă pentru cină.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.