Sursa
Fotolia/ MSPhotographic
Salată bogată în proteină, fier și fibre. O combinație gustoasă perfectă pentru masa de prânz de la birou sau pentru cină.

Timp de preparare: rapid
Dificultate: ușor
Ingrediente pentru 4 porții:
- 170 g quinoa
- 450 ml apă
- 2 lingurițe maghiran
- 1 cană boabe de struguri
- 80 g migdale
- 1/8 linguriță sare
- 2 linguri ulei din semințe de struguri
Modalitate de preparare:
- Spălați și clătiți quinoa într-o sită, sub jet de apă rece.
- Plasați quinoa într-un vas cu apă și aduceți în punctul de fierbere.
- Lăsați să fiarbă la foc mic și acoperiți vasul cu un capac.
- Mențineți pe foc pentru 20 de minute, până când quinoa absoarbe apa și devine pufoasă.
- Transferați quinoa într-un castron și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
- Într-o tigaie încinsă rumeniți migdalele.
- Tăiați boabele de struguri pe jumătate și tocați maghiranul.
- Într-un bol de salată combinați quinoa, strugurii și maghiranul.
- Adăugați sare după gust, ulei de struguri și zeamă de lămâie.
- Se servește la temperatura camerei sau de la rece.
Facebook Comments
Adaugă comentariu