Aperitive, salate, sosuri

Salată de quinoa și legume

1. Înfierbântă apa și pune quinoa. Amestecă și las-o să fiarbă 15-20 de minute, până ce lichidul este absorbit de boabele de quinoa. Dă deoparte un sfert de oră, amestecând cu furculița din când în când.

2. Între timp, taie în cubulețe castraveții, ardeii, roșiile, mango, iar ceapa toac-o mărunt. Trage la tigaie semințele de chia cât să-și lase aroma.

3. Trage la tigaie semințele de chimion, apoi zdrobește-le într-un mojar. Toarnă uleiul, sucul de lămâie, sare după gust și amestecă.

4. Încorporează sosul în salată. Servește după 10-15 minute.

 

Salată picantă de năut

Poza principala

salata_de_quinoa_mica.jpg

1 1/2 căni cu quinoa

3 căni cu apă

1 lingură cu semințe de chia

1 mango

2 castraveti cornișon

1 ardei gras roşu

1/2 ardei gras galben

1/2 ardei gras verde

2 roşii

1 ceapa rosie

 

Pentru sos

1 linguriță cu chimion

3-4 linguri cu ulei de măsline

zeamă de la o lămâie

sare

 

Salată caldă cu orez și morcovi

Cu beneficii uimitoare pentru sanatate, semintele de chia si quinoa sunt putin cunoscute si nedrept excluse din alimentatia noastra.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE