1. Înfierbântă apa și pune quinoa. Amestecă și las-o să fiarbă 15-20 de minute, până ce lichidul este absorbit de boabele de quinoa. Dă deoparte un sfert de oră, amestecând cu furculița din când în când.
2. Între timp, taie în cubulețe castraveții, ardeii, roșiile, mango, iar ceapa toac-o mărunt. Trage la tigaie semințele de chia cât să-și lase aroma.
3. Trage la tigaie semințele de chimion, apoi zdrobește-le într-un mojar. Toarnă uleiul, sucul de lămâie, sare după gust și amestecă.
4. Încorporează sosul în salată. Servește după 10-15 minute.
1 1/2 căni cu quinoa
3 căni cu apă
1 lingură cu semințe de chia
1 mango
2 castraveti cornișon
1 ardei gras roşu
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras verde
2 roşii
1 ceapa rosie
Pentru sos
1 linguriță cu chimion
3-4 linguri cu ulei de măsline
zeamă de la o lămâie
sare
Adaugă comentariu