Încearcă o salată de frunze cu o vinegretă din miere și muștar.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 bulb fenicul, feliat
- 1 pară coaptă
- 100 g creson
- 75 g frunze rucola/ baby spanac
Pentru vinegretă:
- 2 linguri muștar boabe
- 2 linguri muștar de Dijon
- 2 linguri miere
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri ulei
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Taie bulbul de fenicul în felii subțiri. Menține feliile într-un bol cu apă și gheață pentru ca acestea să rămână crocante.
- Pentru a prepara vinegreta, amestecă toate ingredientele cu un blender sau într-un borcan bine închis pentru a putea amesteca energic.
- Asezonează vinegreta după gust cu sare și piper.
- Înainte de a asambla salata, scurge feliile de fenicul de apă și tamponează-le cu prosoape de hârtie.
- Feliază pară în felii subțiri.
- Amestecă frunzele de rucola cu para, feniculul și cresonul.
- Stropește cu vinegretă și distribuie salata în boluri individuale.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu