1. Spală sfeclele roșii în coajă, șterge-le cu un șervet de hârtie și așază-le pe câte o bucată de folie de aluminiu sau hârtie de copt, stropește-le cu lingurița cu ulei și împachtează-le.
2. Pune-le la cuptorul încins pentru 30-4 de minute sau până când au devenit moi la atingere. Lasă-le apoi 20-30 de minute să se răcorească.
3. Curăță-le de coajă și taie-le după preferință (cubulețe, felii). Separat, amestecă uleiul rămas cu sare și oțet (sau suc de lămâie). Toarnă sosul peste sfecla tăiată.
4. Presară deasupra salatei de sfecla rosie brânza feta tăiată cuburi, frunze de busuioc și servește imediat.
3-4 sfecle potrivite ca mărime
120 g brânză feta
2-3 linguri + 1 linguriță cu ulei de măsline
2 lingurițe cu oțet alb sau suc de lămâie
¼ linguriță cu sare
busuioc
Adaugă comentariu