Dressing de rodie și o salată bogată în vitamine.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 1 kg sfeclă (mică)
- 150 g rucola
- 80 g brânză feta
- 1 mână fistic tocat
- piper măcinat
- câteva bobițe rodie
Dressing:
- 3 linguri melasă rodie
- sucul de la 1/2 lămâie
- 60 ml ulei măsline
Modalitate de preparare:
- Se combină toate ingredientele pentru dressing, gustați și ajustați după preferință. Se depozitează într-un borcan în frigider timp de până la 5 zile.
- Se încălzește cuptorul la 180 ° C. Spălați sfecla cu tot cu coajă.
- Înveliți fiecare sfeclă în folie și montați într-o tavă de copt. Coaceți timp de aproximativ 30 – 35 de minute.
- Se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească în folie timp de aproximativ 1 oră – acest proces va permite pielii să fie îndepărtată cu ușurință. Se îndepărtează folia și coaja.
- Se taie în jumătate sfecla roșie și se feliază.
- Aranjați pe un platou de servire împreună cu frunze de rucola.
- Distribuiți brânza feta, rodia și fisticul.
- Stropiți cu dressing chiar înainte de servire.
- Opțional puteți adăuga nuci, felii de mandarină sau alte semințe preferate.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu