Salata de somon cu mazăre, aromatizată cu mărar, este potrivită pentru un prânz delicios la birou.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 400 g file somon
- 1 lămâie
- 200 ml stoc de pește
- 100 ml vin alb
- 200 g mazăre ( congelată )
- 150 ml supă legume
- 1 salată aisberg
- 100 g maioneză
- 100 g smântână
- 1 linguriță muștar Dijon
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 legătură mărar
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Tăiați somonul în cuburi de aproximativ 3 cm.
- Spălați foarte bine lămâia, de preferat să fie o alegere organică.
- Tăiați 4 fâșii din lămâie și combinați într-un vas supa de pește, vinul, sarea, piperul și feliile de lămâie.
- Plasați vasul pe sursa de foc și lăsați să ajungă în punctul de fierbere, după care adăugați cuburile de pește și fierbeți la foc mic, timp de 3-4 minute.
- Scoateți bucățile de pește într-un vas separat, iar supa lăsați-o deoparte.
- Într-un alt vas, combinați supa de legume și mazărea congelată.
- După ce atinge punctul de fierbere, lăsați supa să clocotească timp de 8 minute, după care scurgeți mazărea și lăsați-o deoparte să se răcească. Aveți grijă să nu se înmoaie prea tare când o gătiți.
- Spălați și curățați salata, apoi tăiați frunzele în bucăți și distribuiți-le în 4 farfurii.
- Separat combinați maioneza, smântâna, 4 linguri din supa de pește, muștarul, zahărul, sare și piper. Amestecați până obțineți o compoziție cremoasă.
- Spălați mărarul și tocați-l mărunt, apoi încorporați-l în dressing.
- Așezați cuburile de somon și mazărea peste salată și stropiți cu dressingul obșinut.
- Garniți cu felii de lămâie și serviți imediat.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu