Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de spanac cu oua, sunca si ciuperci
Aperitive, salate, sosuri

Salata de spanac cu oua, sunca si ciuperci

  1. Fierbeți ouăle astfel încăt să fie tari.
  2. Trageți șunca la tigaie până prinde o textură crocantă.
  3. Scoateți feliile de șuncă pe o bucată de hârtie absorbantă.
  4. În aceeași tigaie, în grăsimea lăsată de la șuncă căliți ciupercile feliate subțire.
  5. Tăiați ceapa solzișori și spălați frunzele de baby spanac. 
  6. Feliați ouăle și tăiați brânza în cuburi. 
  7. În tigaia în care au fost prăjite ciupercile  adăugați muștarul, oțetul din vin roșu și zahărul. 
  8. Adăugați usturoiul pasat cu un praf de sare.
  9. Mențineți pe foc mic amestecând cu telul constinuu până când se dizolva zahărul.
  10. Într-un bol de salată amestecați spanacul, ceapa roșie și ciupercile. 
  11. Stropii cu dressingul obținut și adăugați ouăle împreună cu pancetta și brânza Cheddar înainte de servire.

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images 

Poza principala

salata_de_spanac_cu_oua.jpg

  • 200 g spanac proaspăt
  • 250 g ciuperci proaspete champignon
  • 150 g șuncă tip pancetta/ prosciutto, feliată
  • 1 ceapă roșie
  • 100 g brânză Cheddar
  • 4 ouă fierte

 Pentru dressing:

  • 1 cățel usturoi
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 4 linguri oțet din vin roșu
  • 2 linguri ulei măsline
  • sare
Salata satioasa si proteica pe baza de oua, pancetta si frunze de spanac, stropita cu dressing de usturoi.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE