- Fierbeți ouăle astfel încăt să fie tari.
- Trageți șunca la tigaie până prinde o textură crocantă.
- Scoateți feliile de șuncă pe o bucată de hârtie absorbantă.
- În aceeași tigaie, în grăsimea lăsată de la șuncă căliți ciupercile feliate subțire.
- Tăiați ceapa solzișori și spălați frunzele de baby spanac.
- Feliați ouăle și tăiați brânza în cuburi.
- În tigaia în care au fost prăjite ciupercile adăugați muștarul, oțetul din vin roșu și zahărul.
- Adăugați usturoiul pasat cu un praf de sare.
- Mențineți pe foc mic amestecând cu telul constinuu până când se dizolva zahărul.
- Într-un bol de salată amestecați spanacul, ceapa roșie și ciupercile.
- Stropii cu dressingul obținut și adăugați ouăle împreună cu pancetta și brânza Cheddar înainte de servire.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 200 g spanac proaspăt
- 250 g ciuperci proaspete champignon
- 150 g șuncă tip pancetta/ prosciutto, feliată
- 1 ceapă roșie
- 100 g brânză Cheddar
- 4 ouă fierte
Pentru dressing:
- 1 cățel usturoi
- 1 linguriță muștar Dijon
- 1/2 linguriță zahăr
- 4 linguri oțet din vin roșu
- 2 linguri ulei măsline
- sare
Salata satioasa si proteica pe baza de oua, pancetta si frunze de spanac, stropita cu dressing de usturoi.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu