Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată de stridii marinate, idee de la Gordon Ramsey
Aperitive, salate, sosuri

Salată de stridii marinate, idee de la Gordon Ramsey

Dacă stridiile crude nu sunt pe placul tău, Gordon îți propune o variantă marinată pe care o vei îndrăgi cu siguranță.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 2

Ingrediente:

  • 12 stridii proaspete, cu sucurile păstrate
  • 1 bulb de fenicul
  • 100 g rucola
  • 3 linguri arpagic tocat
  • 3 linguri vinegretă din ulei de măsline, zeamă de lămâie, oțet, sare și piper
  • sare
  • piper negru măcinat

Marinată:

  • 1 șalotă mare, tăiată cubulețe
  • zeama de la 2 limete
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură sos de soia negru
  • 1 lingură ulei de susan
  • câteva picături sos Tabasco
  • sare
  • piper negru măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Spălați stridiile în sucul propriu și apoi lăsați-le la rece.
  2. Îndepărtați frunzele de fenicul și păstrați-le pentru decor.
  3. Cu vârful unui cuțit mic, foarte bine ascuțit, decupați cotorul de la baza bulbului de fenicul și aruncați-l.
  4. Umpleți cu apă rece un castron mare și adăugați 3-4 mâini cuburi de gheață.
  5. Feliați feniculul foarte fin și plasați feliile în castronul cu gheață și lăsați-l acolo aproximativ 1 oră, tehnică ce îl va ajuta să devină mai crocant.
  6. Între timp amestecați ingredientele pentru marinată într-un vas, adăugați stridiile și amestecați. Lăsați 15 minute deoparte.
  7. Scurgeți feniculul și uscați-l cu prosoape de hârtie.
  8. Amestecați feniculul cu rucola, arpagicul, vinegreta și asezonați după gust.
  9. Scoateți stridiile din marinată și aranjați-le în jurul salatei.
  10. Stropiți cu marinată și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE