Dacă stridiile crude nu sunt pe placul tău, Gordon îți propune o variantă marinată pe care o vei îndrăgi cu siguranță.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 2
Ingrediente:
- 12 stridii proaspete, cu sucurile păstrate
- 1 bulb de fenicul
- 100 g rucola
- 3 linguri arpagic tocat
- 3 linguri vinegretă din ulei de măsline, zeamă de lămâie, oțet, sare și piper
- sare
- piper negru măcinat
Marinată:
- 1 șalotă mare, tăiată cubulețe
- zeama de la 2 limete
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 lingură sos de soia negru
- 1 lingură ulei de susan
- câteva picături sos Tabasco
- sare
- piper negru măcinat
Modalitate de preparare:
- Spălați stridiile în sucul propriu și apoi lăsați-le la rece.
- Îndepărtați frunzele de fenicul și păstrați-le pentru decor.
- Cu vârful unui cuțit mic, foarte bine ascuțit, decupați cotorul de la baza bulbului de fenicul și aruncați-l.
- Umpleți cu apă rece un castron mare și adăugați 3-4 mâini cuburi de gheață.
- Feliați feniculul foarte fin și plasați feliile în castronul cu gheață și lăsați-l acolo aproximativ 1 oră, tehnică ce îl va ajuta să devină mai crocant.
- Între timp amestecați ingredientele pentru marinată într-un vas, adăugați stridiile și amestecați. Lăsați 15 minute deoparte.
- Scurgeți feniculul și uscați-l cu prosoape de hârtie.
- Amestecați feniculul cu rucola, arpagicul, vinegreta și asezonați după gust.
- Scoateți stridiile din marinată și aranjați-le în jurul salatei.
- Stropiți cu marinată și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu