Gordon are o porpunere de salată cu scoici Saint Jaques perfectă pentru o cină elegantă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 6-10 scoici Saint Jaques
- 200 g mix frunze salată
- 8 cartofi mari cam la 100 g fiecare
- ulei măsline
- un praf pudră curry
- un strop vinegretă (un amestec de ulei, zeamă de lămâie, oțet, sare și piper)
- 1/2 trufă proaspătă (opțional)
- sare
- piper negru măcinat
Dressing de trufă:
- un gălbenuș mare de ou
- 1 linguriță oțet sherry
- 1/2 linguriță pudră muștar englezesc
- un praf sare
- un praf piper alb
- 70 ml ulei arahide
- 80 ml ulei măsline
- 1 linguriță ulei cu aromă de trufe
Modalitate de preparare:
- Țineți scoica cu partea rotunjită în palmă și introduceți vârful unui cuțit cu lama ascuțită de-a lungul articulației pentru a rupe mușchiul care ține cochilia închisă. Desprindeți cochilia de deasupra, apoi strecurați lama cuțitului sub nuca de carne împreună cu coralul oranj și membrana dantelată atașate de ea, pentru a le desprinde de scoică.
- Îndepărtați membrana dantelată, apoi intestinul de culoare neagră și mușchiul aflate în lateral.
- Separați coralul de nucă, spălați și uscați carnea, apoi tăiați fiecare scoică în două pe orizontală.
- Lăsați la rece până în momentul folosirii.
- Spălați și uscați frunzele de salată, rupeți-le și amestecați-le într-un castron.
- Pentru dressing, puneți gălbenușul, oțetul de sherry și muștarul într-un castron mic și asezonați.
- Amestecați uleiul de arahide și cel de măsline , apoi începeți să încorporați picătură cu picătură în amestecul de ou.
- Continuați să amestecați rapid și asigurați-vă că fiecare picătură de ulei este bine încorporată înainte de a o adăuga e următoarea.
- Pe măsură ce dressingul începe să se îngroașe, puteți turna uleiul în fir subțire amestecând constant.
- Când este legat, încorporați uleiul cu aromă de trufă. Potriviți gustul și lăsați deoparte.
- Opăriți cartofii 5 minute, apoi scurgeți-i și curățați-i de coajă cât sunt calzi.
- Lăsați-i să se răcească, apoi feliați în felii groase.
- Încingeți 3 linguri de ulei de măsline în tigaie și sotați cartofii în tranșe dacă este necesar.
- Presărați ușor scoicile cu pudră curry și asezonați cu sare și piper.
- Încingeți foarte bine o tigaie cu fund dublu, ungeți cu un strat de ulei apoi puneți scoicile în tigaie.
- Prăjiți-le un minut, apoi întoarceți-le și prăjiți pentru încă 30 de secunde.
- Scoateți din tigaie și lăsați-le să se dihnească 2-3 minute.
- Asezonați salata cu vinegretă, sare și piper.
- Dacă folosiți trufă, feliați-o foarte subțire, aranjați cartofii, scoicile și feliile de trufe, peste care adăugați salată.
- Stropiți cu dressing și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu