Aperitive, salate, sosuri

Salata de tagliatelle verzi

  1. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, într-o oală cu o cantitate generoasă de apă și sare.
  2. Scurgeți pastele.
  3. Spălați roșiile și castraveții împreună cu frunzele de rucola.
  4. Tăiați roșiile pe jumătate, iar castraveții pe lung și apoi în felii.
  5. Eliminați cozile frunzelor de rucola apoi rupeți-le în bucăți.
  6. Tăiați ceapa solzișori și amestecați-o împreună cu pastele scurse, roșii, castraveți și rucola.
  7. Scurgeți mozzarella de excesul de zeamă și adăugați biluțele peste salată.
  8. Curățați busuiocul și tocați frunzele.
  9. Curățați usturoiul de coajă și tocați-l grosier.
  10. Adăugați într-un blender frunzele de busuioc, usturoiul, semințele de pin și brânza de oaie. 
  11. Pulsați și mărunțiți bine, apoi răsturnați amestecul într-un bol mic.
  12. Completați sosul pesto cu ulei, zeamă de lămâie și supă de legume. În lipsa acesteia puteți aduga 2 linguri de apă.
  13. Potriviți gustul cu sare și piper și adăugați amestecul obținut peste salată.

 

Poza principala

salata_de_tagliatelle_verzi.jpg

  • 400 g tagliatelle verzi
  • sare
  • 250 g roșii cherry
  • 2 castraveți mici 
  • 1 legătură rucola
  • 1 ceapă roșie
  • 200 g mozzarella
  • 1 legătură busuioc
  • 1 cățel usturoi
  • 1 lingură semințe de pin
  • 40 g brânză de oaie maturată
  • 6 linguri ulei măsline
  • 3 linguri zeamă lămâie
  • 2 linguri supă de legume concentrată
  • piper măcinat
  • măsline negre
O porție generoasă de paste, într-o variantă aromată și combinată cu ingrediente bogate în vitamine.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE