1. Spală merele și perele și taie-le cubuleţe, cu tot cu coajă. Gutuia și dovleacul, decojite, taie-le în cuburi foarte mici. Călește-le în unt topit, iar la final adaugă scorţișoara.
2. Între timp, amestecă brânzica de vaci cu zahărul și stafidele spălate. Pune aluatul într-un vas termorezistent uns cu puţin unt, înţeapă-l cu o scobitoare, adaugă brânzica frecată și dă la cuptor pentru 15 minute.
3. Scoate și adaugă cubuleţele călite. Mai dă la cuptor pentru 15-20 de minute. Servește salata de toamna după ce s-a răcorit, presărată cu zahăr.
Poza principala
Galerie foto
400 g aluat de foitaj
2 mere
2 pere
1 dovleac
1 gutui
500 g brânză de vaci
3 linguri cu zahăr
50 g stafide
100 g unt
scorţişoară
Gust bogat de fructe coapte in soare bland, usor de pregatit, salata de toamna este un desert surprinzator.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu