1. Scurgeti 2 linguri de ulei de masline din conserva de ton si adaugati-le uleiului de masline si sucului de lamaie sau lime intr-un castron mare. Amestecati-le.
2. Adaugati ceapa, usturoiul, chimionul si apoi lintea, amestecand usor. Acoperiti si lasati 30 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
3. Adaugati rosiile taiate, tonul si patrunjelul maruntit. Amestecati si garnisiti cu frunze de patrunjel.
4. Serviti aceasta salata de ton si linte cu paine crocanta, daca preferati.
credit foto: Guliver
200g conserva de ton bucati in ulei de masline, de calitate buna
3 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie sau lime
1 ceapa rosie, curatata si taiata subtire
1 catel de usturoi, curatat si pisat
1/2 lingurita de chimion macinat sau seminte de chimion prajite
410g conserva de linte, spalata si uscata
2 rosii in bulion, taiate subtire
4 linguri de patrunjel maruntit
sare si piper negru proaspat macinat
Adaugă comentariu