Mai simplu și bun de atât nu se poate!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Salată coușcouș
Ingrediente:
- 50 g cușcuș
- 250 ml stoc de legume fierbinte
- 400 g năut la conservă, scurs și clătit
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 300 g dovlecel, tăiat în felii
- 300 g mici roșii cherry, tăiate în jumătate
- 250 g brânză halloumi, felii groase
Pentru sos:
- 120 ml ulei măsline
- 3 linguri suc lămâie
- 2 căței usturoi, fin tocați
- 2 linguri mentă proaspătă, tocată
- ½ linguriță de zahăr
Modalitate de preparare:
- Plasați cușcușul într-un castron, peste care adăugați stocul de legume fierbinte și ametsecați bine cu o furculiță.
- Se acoperă vasul și se lasă timp de 4 minute.
- Între timp, combinați toate ingredientele pentru dressing într-un bol și amestecați bine.
- Când cușcușul s-a umflat, amestecați cu o furculiță, adăugați năutul urmat de jumătate din cantitatea de dressing.
- Se amestecă bine și se răstoarnă într-un bol de servire.
- Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și se prăjesc feliile de dovlecel timp de 2-3 minute, până ajung la o culoare maroniu închis.
- Scoateți feliile de dovlecel pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.
- Adăugați în tigaie roșiile cu partea tăiată în jos și gătiti pentru un alte câteva minute.
- Adăugați roșiile și dovleceii peste coușcouș.
- În cazul în care tigaia nu mai are ulei, se toarnă încă 1 linguriță de ulei și se încălzește, apoi se prăjesc feliile de halloumi timp de 2-3 minute, intorcandu-le din când în când.
- Montați brânza peste amestecul de cușcuș și legume, stropiți cu ulei de măsline și serviți cât mai repede.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu