Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată de vară cu cușcuș
Aperitive, salate, sosuri

Salată de vară cu cușcuș

Mai simplu și bun de atât nu se poate!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Salată coușcouș

Ingrediente:

  • 50 g cușcuș
  • 250 ml stoc de legume fierbinte
  • 400 g năut la conservă, scurs și clătit
  • 1-2 linguri  ulei de măsline
  • 300 g dovlecel,  tăiat în felii
  • 300 g mici roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 250 g brânză  halloumi, felii groase

Pentru sos:

  • 120 ml ulei măsline
  • 3 linguri suc lămâie
  • 2 căței usturoi, fin tocați
  • 2 linguri mentă proaspătă, tocată
  • ½ linguriță de zahăr

Modalitate de preparare:

  1. Plasați cușcușul într-un castron, peste care adăugați stocul de legume fierbinte și ametsecați  bine cu o furculiță.
  2. Se acoperă vasul și se lasă timp de 4 minute.
  3. Între timp, combinați toate ingredientele pentru dressing într-un bol și amestecați bine.
  4. Când cușcușul s-a umflat, amestecați cu o furculiță, adăugați năutul urmat de jumătate din cantitatea de dressing.
  5. Se amestecă bine și se răstoarnă într-un bol de servire.
  6. Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și se prăjesc feliile de dovlecel timp de 2-3 minute, până ajung la o culoare maroniu închis.
  7. Scoateți feliile de dovlecel pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.
  8. Adăugați în tigaie roșiile cu partea tăiată în jos și gătiti pentru un alte câteva minute.
  9. Adăugați roșiile și dovleceii peste coușcouș.
  10. În cazul în care tigaia nu mai are ulei, se toarnă încă 1 linguriță de ulei și se încălzește, apoi se prăjesc feliile de halloumi timp de 2-3 minute, intorcandu-le  din când în când.
  11. Montați brânza peste amestecul de cușcuș și legume, stropiți cu ulei de măsline și serviți cât mai repede.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.