Ne gândim la vară tot timpul!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-5
Ingrediente:
- 50 g castravete feliat
- 80 g roșii cherry feliate
- 20 g ceapă roșie, fin feliată
- 15 ml ulei avocado sau măsline
- 2 lingurițe oțet cidru de mere
- sare și piper măcinat
Dressing:
- 45 ml suc limetă
- 15 ml sirop de arțar
- un praf de sare
- 15 ml ulei măsline
Pepene galben:
- 500 g pepene galben feliat sau tăiat cuburi
- 3 g mentă proaspătă
Modalitate de preparare:
- Adaugați castraveții, roșiile și ceapa într-un bol mic și stropiți cu ulei de masline, oțet de mere, sare și piper.
- Amestecați pentru a combina, apoi gustați și ajustați aromele după cum este necesar prin adăugarea de mai mult oțet pentru aciditate, sau sare și piper pentru gust.
- În continuare se pregătește dressing-ul prin adăugarea de sucului de limetă, sirop de arțar și sare de mare într-un bol mic, apoi bateți cu telul pentru a amesteca.
- Încorporați încet uleiul de măsline în timp ce amestecați pentru a combina cu telul.
- Gustați și ajustați aromele după cum este necesar.
- Adăugați pepenele galben într-un castron mare de servire și stropiți cu dressing apoi amestecați pentru a combina aromele.
- Apoi se adaugă salata de castraveti-roșii-ceapă și ornași cu mentă.
- Serviți salata imediat pentru a vă bucura de aromele fiecărui ingredient.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu