Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de vinete Baba Ganoush
Aperitive, salate, sosuri

Salata de vinete Baba Ganoush

Vinetele pe lungime și se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute sau până când acestea se înmoaie.
Cu o linguriță extrageți miezul vinetelor și îndepărtați coaja.
Cu o furculiță pasați vinetele pentru a obține o pasta cremoasă. Amestecați cu ulei de măsline.
Adăugați pasta de susan, chimenul, usturoiul tocat și sucul de lămâie.
Amestecați bine și condimentați cu sare și piper după gust.
Puneți amestecul obținut în boluri, adaugți măslinele si pătrunjelul tocat.
Dacă mai este necesar, mai adaugați tahini sau suc de lămâie.

Credit Foto: Adriana Nikolova

Poza principala

baba_ganoush.jpg

1 kg vinete
4 căței usturoi
250-300 g pastă susan ( tahini)
60 ml zeamă lămâie
jumătate linguriță semințe chimen
5 linguri ulei măsline
sare
piper
200 g măsline kalamata fără sâmburi
1 lingură pătrunjel tocat

Cea mai bună rețetă de Baba Ganoush! Pregătește acest deliciu chiar la tine acasă!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.