1. Taie vinetele spălate în felii subțiri, unge-le cu ulei și freacă-le cu usturoi. Dă vinul într-un clocot și lasă-l deoparte să se răcorească.
2. Pune grătarul (sau o tigaie teflonată) pe foc. Coace feliile de vinete pe ambele fețe, strânge-le într-un castron și toarnă vinul deasupra.
3. Aranjează pe farfurii felii de roșii și vinete, alternându-le, presară 1-2 căței de usturoi tocați, sare de mare și piper proaspăt măcinat și stropește salata de post cu ulei de măsline.
Aceasta mancare este ideala pentru perioadele de post.
Supa crema de legume cu tarhon
Sugestie. Pentru un plus de gust și culoare, la final presară deasupra salatei pătrunjel verde sau mărar tocat mărunt.
4 vinete medii
4 linguri cu ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
4 linguri cu vin alb (de preferat Sauvignon Blanc)
4 roșii măricele
sare de mare
piper proaspăt măcinat
Adaugă comentariu