1. Coace vinetele și ardeii pe plită, apoi pune-le într-o cratiță, presară sare grunjoasă deasupra și lasă măcar 10 minute acoperit.
2. Curăță-le de coajă, cotoare și semințe (ardeii) și toacă-le împreună. Pune într-un castron salata de vinete, condimentează după gust, adaugă usturoiul dat pe răzătoarea mică, sucul de la o lămâie (toarnă-l treptat, potrivind gustul) și uleiul, amestecând foarte bine.
3. Dacă nu consumi salata de vinete cu ardei copti acum, pune compoziția într-un borcan, acoperă și ține-l la frigider până la o săptămână.
Sugestie. La final, pentru un plus de aromă, poți adăuga o lingură cu pătrunjel verde tocat foarte mărunt.
Salata de vinete cu seminte de pin
2 vinete mari
6 ardei grași roșii
1 cățel de usturoi
1 lămâie
125 ml ulei
pătrunjel verde
sare
piper
Adaugă comentariu