Foto
123RF
Pastă de vinete ca în Orient, o alegere sănătoasă și gustoasă, ideală pentru a fi servită la aperitiv.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 600 g vinete
- 7 linguri suc lămâie
- 5 linguri pastă de susan ( tahin )
- 3 căței usturoi
- sare
- 2-4 fire pătrunjel proaspăt
- 2 linguri bobițe de rodie
Modalitate de preparare:
- Încingeți cuptorul la 250 de grade și tapetați o tavă de cuptor cu folie de aluminiu.
- Spălați vinetele și împrăștiați-le pe folie.
- Coaceți-le pentru 25-30 de minute întorcându-le când și când.
- După ce s-au copt, treceți vinetele pe sub jet de apă rece și decojiți-le.
- Puneți vânăta curățată pe un tocător și stropiți-o imediat cu cele 3 linguri de zeamă de lămâie.
- Tocați vânăta mărunt cu un cuțit mare.
- Transferați vânăta tocată într-un castron.
- Adăugați la vânătă 3 linguri de pastă de tahin și 3 linguri de zeamă de lămâie.
- Curățați usturoiul de coajă și treceți-l prin presa de usturoi.
- Amestecați salata, adăugați sare după gust, acoperiți-o cu folie și lăsați-o să stea la rece pentru cel puțin 1 oră.
- Înainte de servire potriviți gustul ce zeamă de lămâie și așezați-o pe un platou mic.
- Spălați pătrunjelul și lăsați-l să se zvânte.
- Ornați salata cu rodie și pătrunjel și serviți imediat cu lipie caldă.
Facebook Comments
Adaugă comentariu