Aperitive, salate, sosuri

Salata de vinete cu pasta de susan

Foto
123RF
Pastă de vinete ca în Orient, o alegere sănătoasă și gustoasă, ideală pentru a fi servită la aperitiv.
salata_de_vinete_cu_tahin_si_rodie.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 600 g vinete
  • 7 linguri suc lămâie
  • 5 linguri pastă de susan ( tahin )
  • 3 căței usturoi
  • sare
  • 2-4 fire pătrunjel proaspăt
  • 2 linguri bobițe de rodie

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 250 de grade și tapetați o tavă de cuptor cu folie de aluminiu.
  2. Spălați vinetele și împrăștiați-le pe folie.
  3. Coaceți-le pentru 25-30 de minute întorcându-le când și când.
  4. După ce s-au copt, treceți vinetele pe sub jet de apă rece și decojiți-le.
  5. Puneți vânăta curățată pe un tocător și stropiți-o imediat cu cele 3 linguri de zeamă de lămâie.
  6. Tocați vânăta mărunt cu un cuțit mare.
  7. Transferați vânăta tocată într-un castron.
  8. Adăugați la vânătă 3 linguri de pastă de tahin și 3 linguri de zeamă de lămâie.
  9. Curățați usturoiul de coajă și treceți-l prin presa de usturoi.
  10. Amestecați salata, adăugați sare după gust, acoperiți-o cu folie și lăsați-o să stea la rece pentru cel puțin 1 oră.
  11. Înainte de servire potriviți gustul ce zeamă de lămâie și așezați-o pe un platou mic.
  12. Spălați pătrunjelul și lăsați-l să se zvânte.
  13. Ornați salata cu rodie și pătrunjel și serviți imediat cu lipie caldă.
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE