1.Spală vinetele în coajă și taie-le felii rotunde potrivit de groase. Presăre deasupra sare și pune vinetele feliate într-o sită, la scurs.
2.După ceva timp, stropește-le cu puțin ulei și frige fiecare felie de vânătă pe un grătar sau într-o tigaie teflonată. Așază-le unele lângă altele pe un platou.
3.Între timp, pregătește marinata: taie foarte mărunt usturoiul, ardeiul iute, pătrunjelul verde și pune-le într-un castron. Toarnă deasupra 3-4 linguri cu ulei, zeama de la o jumătate de lâmâie (sau mai mult, după gust), sare, un strop de apă și amestecă foarte bine.
4.Stropește vinetele cu marinata, acoperă cu o folie și lasă aceasta salata de vinete marinate măcar jumătate de oră până se întrepătrund aromele.
2 vinete
1 ardei iute roșu
3 căței de usturoi
Ulei de măsline
Sare
Pătrunjel verde
Zeamă de lămâie/Oțet alb
Adaugă comentariu