Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de vinete si rosii
Aperitive, salate, sosuri

Salata de vinete si rosii

1.Într-un castron, dizolvă cele două lingurițe cu sare  într-un litru de apă. Taie vinetele felii subțiri și pune-le în saramură. Lasă-le jumătate de oră.

2.Scurge-le și pune-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi apa. Stropește-le cu puțin, presară-le cu sare, piper și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptor câtev aminute sau până capătă o culoare rumenă. Dacă te grăbești, frige feliile de vinete unse cu ulei într-o tigaie foarte bine încinsă sau pe un grill.

3.Taie roșiile jumătăți și pune-le într-un castron împreună cu vinetele coapte. 

4.Freacă puțin usturoiul cu ulei. Toarnă treptat zeama de lămâie, sare și piper după gust și toarnă sosul peste salata de vinete și roșii.

5.Amestecă ușor, presară câteva frunze de busuioc și servește imediat.

credit foto: © sarsmis – Fotolia.com

 

Sugestie. Pentru un gust mai puternic, adaugă în salata de vinete și roșii un sfert de linguriță cu boabe de muștar.

 

Salata de calamari cu papaia si avocado

Poza principala

salata_de_vinete_fotolia_66260304_subscription_xxl.jpg_c_sarsmis_-_fotolia.com_mica.jpg

3 vinete subțiri

400 g roșii

200 ml ulei de măsline

80 ml zeamă de lămâie

frunze de busuioc (sau mentă)

1 cățel de usturoi zdrobit

¼ linguriță cu piper măcinat

½ linguriță cu sare + 2 lingurițe

 

Salată de creveţi

O salată ușoară, de vară, plină de arome și un gust neașteptat.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.