Zona de aperitive de la petreceri, poate fi lejer transformată într-un curcubeu de salate colorate.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții:4
Ingrediente:
- 200 g orez brun
- 300 g vinete
- 1 cățel usturoi
- 5 linguri ulei măsline
- 3 roșii
- 4 crenguțe mentă
- 100 g măsline kalamata
- 150 g brânză feta
- 2 linguri pastă ardei
- 2-3 linguri suc lămâie
- piper măcinat
- 1/2 lingură ardei iute
- salată verde 2 bucăți
Modalitate de preparare:
- Plasați orezul într-o oală cu 450 ml apă și 1/2 linguriță sare.
- Lăsați orezul pe timpul nopții să se înmoaie.
- Aduceți orezul în punctul de fierbere și lăsați vasul neacoperit timp de 45 minute.
- Lăsați orezul să se răcească pentru jumătate de oră, amestecând din când în când cu furculița.
- Între timp, spălați vinetele și îndepărtați cozile.
- Tăiați-le în cuburi, curățați usturoiul și feliați-l.
- Încingeți 3 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie de teflon și căliți vinetele pentru aproximativ 10 minute.
- Adăugați feliile de usturoi peste vinete și prăjiți totul pentru 2 minute.
- Presărați sare după gust și lăsați legumele să se răcească.
- Tăiați roșiile în cubulețe, eliminând semințele.
- Tocați frunzele de mentă și tăiați brânza în cuburi.
- Într-un castron amestecați pasta de ardei, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 2 linguri ulei măsline, sare, piper, ardei iute și menta tocată.
- Amestecați împreună cu roșiile și orezul fiert.
- Tăiați frunzele de salată în fâșii și așezați-le pe un platou.
- Așezați deasupra amestecul de orez și presărați la final măslinele, vinetele și brânza feta.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu