Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de vinete
Aperitive, salate, sosuri

Salata de vinete

1. Coace vinetele pe flacără, curăță-le și pune-le într-o sita sa se scurga bine. Toaca-le cu un satâr (sa fie din lemn, plastic ori silicon, fiindca metalul oxideaza vinetele).

2. Curata și toaca usturoiul foarte marunt. Pune-l peste vinetele tocate, amesteca și încorporeaza treptat pasta de susan (tahini, cum se mai numește).

3. Stoarce sucul de la ½ lamâie, amesteca-l cu doua linguri cu ulei de masline și toarna totul peste salata de vinete. Amesteca, iar la final, presara semintele de chimen zdrobite într-o piulita.

4. Potrivește gustul de sare și adauga suc de lamâie daca este cazul. Servește dupa ce ai tinut la rece salata de vinete cu gust exotic cel putin o ora, pe felii de pâine integrala, cu decor de frunze de marar sau patrunjel.

 

Salată de vinete cu ardei copți

Poza principala

salata_de_vinete_mica.jpg

1 kg vinete

2-3 linguri cu pasta de susan

3 caței de usturoi

2 linguri cu ulei de masline

1 lingurița cu chimen

1 lamâie

mărar

 

Salată fină de dovlecei

Salata de vinete este antreul nelipsit de pe masa românilor, indiferent de anotimp si ideala atunci cand vreiti sa tineti post.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.