1. Coace vinetele pe flacără, curăță-le și pune-le într-o sita sa se scurga bine. Toaca-le cu un satâr (sa fie din lemn, plastic ori silicon, fiindca metalul oxideaza vinetele).
2. Curata și toaca usturoiul foarte marunt. Pune-l peste vinetele tocate, amesteca și încorporeaza treptat pasta de susan (tahini, cum se mai numește).
3. Stoarce sucul de la ½ lamâie, amesteca-l cu doua linguri cu ulei de masline și toarna totul peste salata de vinete. Amesteca, iar la final, presara semintele de chimen zdrobite într-o piulita.
4. Potrivește gustul de sare și adauga suc de lamâie daca este cazul. Servește dupa ce ai tinut la rece salata de vinete cu gust exotic cel putin o ora, pe felii de pâine integrala, cu decor de frunze de marar sau patrunjel.
1 kg vinete
2-3 linguri cu pasta de susan
3 caței de usturoi
2 linguri cu ulei de masline
1 lingurița cu chimen
1 lamâie
mărar
Adaugă comentariu