Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata greceasca cu grau
Aperitive, salate, sosuri

Salata greceasca cu grau

  1. Într-o oală adăugați 3 căni de apă și aduceți în punctul de fierbere.
  2. Adăugați grâul și gătiți până când acesta prinde o textură moale, aproximativ 20 de  minute, însă poate dură până la 40 de minute în funcție de tipul de grâu pe care îl folosiți.
  3. La final adăugați jumătate de linguriță cu sare.
  4. Între timp, într-un bol de salată, combinați rucola, năutul scurs și clătit, castraveții, ardeii, măslinele și pătrunjelul tocat.
  5. Într-un blender adăugați uleiul de măsline, oregano, sucul de lămâie, usturoiul, fulgii de chilii, sare și piper. 
  6. Procesați până când ingredientele sunt combinate și aveți un dressing omogen.
  7. Adaugă grâul gătit peste salată.
  8. Servește cu dressing și brânză feta.

  Credit Foto: Fotolia/ olhaafanasieva

Poza principala

salata_greceasca_cu_grau.jpg

  • 200 g grâu
  • 400 g frunze rucola
  • 1 conservă năut 
  • 1 castravete mare, fără semințe și tocat
  • 2 ardei grași, tocași și prăjiți
  • 20 măsline kalamata
  • 90 g brânză feta 
  • 1 legătură pătrunjel 
  • jumătate linguriță sare
  • 100 ml ulei măsline
  • 3 linguri suc lămâie
  • 2 căței usturoi
  • jumătate linguriță oregano uscat
  • un sfert linguriță fulgi chilli
  • piper
Arome mediteraneene combinate cu grâu și năut.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.