- Într-o oală adăugați 3 căni de apă și aduceți în punctul de fierbere.
- Adăugați grâul și gătiți până când acesta prinde o textură moale, aproximativ 20 de minute, însă poate dură până la 40 de minute în funcție de tipul de grâu pe care îl folosiți.
- La final adăugați jumătate de linguriță cu sare.
- Între timp, într-un bol de salată, combinați rucola, năutul scurs și clătit, castraveții, ardeii, măslinele și pătrunjelul tocat.
- Într-un blender adăugați uleiul de măsline, oregano, sucul de lămâie, usturoiul, fulgii de chilii, sare și piper.
- Procesați până când ingredientele sunt combinate și aveți un dressing omogen.
- Adaugă grâul gătit peste salată.
- Servește cu dressing și brânză feta.
Credit Foto: Fotolia/ olhaafanasieva
Poza principala
Galerie foto
- 200 g grâu
- 400 g frunze rucola
- 1 conservă năut
- 1 castravete mare, fără semințe și tocat
- 2 ardei grași, tocași și prăjiți
- 20 măsline kalamata
- 90 g brânză feta
- 1 legătură pătrunjel
- jumătate linguriță sare
- 100 ml ulei măsline
- 3 linguri suc lămâie
- 2 căței usturoi
- jumătate linguriță oregano uscat
- un sfert linguriță fulgi chilli
- piper
Arome mediteraneene combinate cu grâu și năut.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu