Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata marocana cu cartofi si sfecla
Aperitive, salate, sosuri

Salata marocana cu cartofi si sfecla

  1. Curățați sfecla și plasați-o într-o oală cu o cantitate suficientă de apă cât să le acopere.
  2. Fierbeți pentru 1 oră și jumătate, până când sfecla se pătrunde ușor cu cuțitul.
  3. Scoateți sfecla într-un castron.
  4. Separat fierbeți cartofii tăiați rondele timp de 30 de minute. 
  5. Tăiați sfecla în cuburi.
  6. Curățați ceapa verde și tăiați-o rondele.
  7. Opăriți roșiile și curățați-le de coajă. Tăiați-le în două și apoi în cubulețe.
  8. Amestecați roșiile cu ceapa și sfecla.
  9. Curățați usturoiul și tocați-l cărunt.
  10. Tocați coriandru și pătrunjelul, apoi adăugați-le în amestecul de sfeclă.
  11. Amestecați și mai adăugați 4 linguri din apa în care a fiert sfecla.
  12. Pentru a prepara vinegreta, amestecați într-un castron oțetul din vin, uleiul de măsline, sare, piper măcinat și boia iute. 
  13. Amestecați bine pentru a combina aromele.
  14. Încorporați și cartofii în salată.
  15. Turnați vinegreta deasupra, acoperiți cu foile și lăsați la frigider pentru 30 de minute.
  16. Înainte de servire adăugați măslinele.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_de_cartofi_si_sfecla_rosie.jpg

  • 600 g sfeclă roșie
  • 400 g cartofi noi
  • 2 fire ceapă verde
  • 2-3 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 5-6 crenguțe coriandru
  • 100 g mîsline negre fără sâmburi

Pentru vinegretă:

  • 5 linguri oțet din vin alb
  • 5 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 praf boia ardei iute
Sfecla roșie, întotdeauna o alegere sănătoasă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE