- Curățați sfecla și plasați-o într-o oală cu o cantitate suficientă de apă cât să le acopere.
- Fierbeți pentru 1 oră și jumătate, până când sfecla se pătrunde ușor cu cuțitul.
- Scoateți sfecla într-un castron.
- Separat fierbeți cartofii tăiați rondele timp de 30 de minute.
- Tăiați sfecla în cuburi.
- Curățați ceapa verde și tăiați-o rondele.
- Opăriți roșiile și curățați-le de coajă. Tăiați-le în două și apoi în cubulețe.
- Amestecați roșiile cu ceapa și sfecla.
- Curățați usturoiul și tocați-l cărunt.
- Tocați coriandru și pătrunjelul, apoi adăugați-le în amestecul de sfeclă.
- Amestecați și mai adăugați 4 linguri din apa în care a fiert sfecla.
- Pentru a prepara vinegreta, amestecați într-un castron oțetul din vin, uleiul de măsline, sare, piper măcinat și boia iute.
- Amestecați bine pentru a combina aromele.
- Încorporați și cartofii în salată.
- Turnați vinegreta deasupra, acoperiți cu foile și lăsați la frigider pentru 30 de minute.
- Înainte de servire adăugați măslinele.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 600 g sfeclă roșie
- 400 g cartofi noi
- 2 fire ceapă verde
- 2-3 roșii
- 2 căței de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- 5-6 crenguțe coriandru
- 100 g mîsline negre fără sâmburi
Pentru vinegretă:
- 5 linguri oțet din vin alb
- 5 linguri ulei măsline
- sare
- piper măcinat
- 1 praf boia ardei iute
Sfecla roșie, întotdeauna o alegere sănătoasă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu