Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de vinete marocana
Aperitive, salate, sosuri

Salata de vinete marocana

Salata de vinete: Incalziti jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie si prajiti vinetele pe rand pana se rumenesc. Adaugati ulei daca este cazul.

Scoateti vinetele si taiati-le inca o data. In aceeasi tigaie, caliti ceapa, usturoiul si condimentele pentru 2 minute.

Adaugati din nou vinetele in tigaie si prajiti-le inca putin, fara sa amestecati prea mult, pana se patrund de aroma condimentelor. Puneti vinetele inapoi intr-un castron.

Salata de dovlecei

Dressing: Combinati ingredientele, turnati-le peste salata de vinete si amestecati usor.

Pentru servire: Presarati coriandru proaspat si serviti cu paine naan sau lipii.

Daca va mai raman vinete puteti incerca si salata de vinete cu seminte de pin.

Poza principala

h_01523902_mica.jpg

Salata:
200 ml ulei de masline
1 kg vinete, taiate rondele
3 catei de usturoi, zdrobiti
1 ceapa, taiata
10 g boia iute
1 lingura chimion macinat
1 lingurita piper cayenne
Dressing:
zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
60 ml ulei de masline
1 lingurita ardei iute uscat
sare si piper negru proaspat macinat
Pentru servire:
coriandru proaspat
4 paini naan

Aceasta salata de vinete contine arome marocane precum chimion sau piper cayenne.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.