1. Taie mărunt roșiile, ceapa verde, ardeii și pune totul într-un vas. Adaugă usturoiul ras, o lingură cu suc de limetă și un praf de sare. Amestecă ușor.
2. Încinge într-o tigaie uleiul de măsline și aurește ceapa rămasă. Presară pudra de chili și mai ține un minut pe foc. Dă deoparte și adaugă fasolea scursă, un praf de sare și piper și amestecă bine până obții o pastă fină.
3. Separat, amestecă avocado (pasat bine cu o furculiță) împreună cu pătrunjelul, restul de suc de limetă și un praf de sare.
4. Ia un castron și pune la bază pasta de fasole boabe, urmează un strat de brânză rasă, piureul de avocado, crema de brânză, amestecul de roșii și restul de brânză rasă.
5. Presară un fir de ceapă verde tocat și servește cu chipsuri de tortilla sau biscuiți sărați (crackers).
3-4 roșii
1 cutie cu fasole boabe
1 avocado
1 ardei gras tocat
150 g brânză cheddar
3-4 fire de ceapă verde
3 linguri cu suc de limetă
1 linguriță cu ulei de măsline
1 ceapă mică tocată
½ linguriță cu pudră de chili
2 linguri cu pătrunjel verde tocat
100 g cremă de brânză
1 cățel de usturoi
½ ardei iute
sare
piper
Adaugă comentariu